Granola

Granola

Zelf granola maken is zo leuk om te doen. En ook heel eenvoudig. Het is gewoon een kwestie van wat dingen bij elkaar gooien, roeren en afbakken in de oven. Dit granola recept is op basis van havermout. En daar hebben we noten en cranberry’s aan toegevoegd. Maar het leuke is dat je er volop mee kan variëren. Zelfgemaakte granola kan je vrij lang bewaren, maar wedden dat deze pot zo leeg is. Bekijk hier nog een recept voor een supersnelle granola uit de pan.

Ingrediënten voor 1 grote pot

  • 100 gr havermout
  • 75 gr quinoa vlokken (of gebruik ook havermout)
  • 50 gr pompoenpitten
  • 50 gr gemengde noten
  • 50 gr cranberry's (of rozijnen)
  • 3 el Maple syrup
  • 2 el zonnebloemolie (of kokosolie)
  • 1 tl kaneel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Meng in een kom de havermout, de quinoa vlokken, de noten en de pompoenpittten. Voeg de zonnebloemolie, de maple syrup en de kaneel toe en meng het even kort door elkaar.

     

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over de plaat. Rooster de granola in 15 minuten goudbruin, Roer het tussentijds even om.

  4. Laat de granola afkoelen en voeg dan de cranberry’s toe.

    Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kunt het zo wel een paar weekjes bewaren.

Granola

Tags

Basisrecepten Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Havermout Noten recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Lactosevrije recepten Moederdag Vaderdag Oven Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

3 februari 2015


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in