
Granola
Zelf granola maken is zo leuk om te doen. En ook heel eenvoudig. Het is gewoon een kwestie van wat dingen bij elkaar gooien, roeren en afbakken in de oven. Dit granola recept is op basis van havermout. En daar hebben we noten en cranberry’s aan toegevoegd. Maar het leuke is dat je er volop mee kan variëren. Zelfgemaakte granola kan je vrij lang bewaren, maar wedden dat deze pot zo leeg is. Bekijk hier nog een recept voor een supersnelle granola uit de pan.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 grote pot
- 100 gr havermout
- 75 gr quinoa vlokken (of gebruik ook havermout)
- 50 gr pompoenpitten
- 50 gr gemengde noten
- 50 gr cranberry's (of rozijnen)
- 3 el Maple syrup
- 2 el zonnebloemolie (of kokosolie)
- 1 tl kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Meng in een kom de havermout, de quinoa vlokken, de noten en de pompoenpittten. Voeg de zonnebloemolie, de maple syrup en de kaneel toe en meng het even kort door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over de plaat. Rooster de granola in 15 minuten goudbruin, Roer het tussentijds even om.
Laat de granola afkoelen en voeg dan de cranberry’s toe.
Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kunt het zo wel een paar weekjes bewaren.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan