Gnocchi ovenschotel
Dit is een heerlijk gnocchi recept, namelijk een gnocchi ovenschotel met spinazie, tomaat, mozzarella en Grana Padano. Simpel, maar lekker. Daar houden we van! De Italiaanse keuken schittert om zijn eenvoud, dus dat houden we graag in stand. Deze gnocchi ovenschotel is supermakkelijk om te maken. In nog geen 30 minuten staat deze heerlijke avondmaaltijd op tafel. En je hebt er maar een handvol ingrediënten voor nodig. Wij gebruiken kant-en-klare gnocchi, maar je kunt natuurlijk ook zelf gnocchi maken.
Grana Padano
In dit recept gebruiken we Grana Padano, een heerlijke harde Italiaanse kaas. Gemaakt van gedeeltelijk magere, rauwe melk uit Noord-Italië. De rijping van Grana Padano duurt 9 tot meer dan 20 maanden. Voorafgaand aan de rijping worden er heel wat stappen doorlopen. Kaas maken is een heel precies proces, waarbij alle stappen nauwkeurig doorlopen moeten worden. Na 9 maanden van rijping worden de kazen uitgebreid gekeurd, zodat de kaas daarna het merk Grana Padano BOB mag voeren. En het allerbelangrijkste, de smaak. Grana Padano is een licht pittige kaas wat perfect past bij pasta gerechten en ook bij deze ovenschotel met gnocchi. Op een borrelplankje misstaat het ook niet trouwens.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr gnocchi
- 400 gr spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr pomodorini (tomaten in blik)
- 1 bol mozzarella
- 50 gr Grana Padano
- 2 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de pomodorini toe. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe totdat alles geslonken is. Breng de saus op smaak met oregano en peper en zout.
Kook de gnocchi gaar in ruim water met zout. Voeg de gekookte gnocchi bij de tomaten spinazie saus. Verdeel de gnocchi over een ovenschaal.
Verdeel de mozzarella over de ovenschotel. Rasp de Grana Padano over de schotel. Plaats de gnocchi ovenschotel nog 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Garneer eventueel met verse basilicum.
Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in