Gnocchi met prei en kaassaus
Gnocchi, één van onze favoriete snelle gerechten. We hebben al heel wat fijne gnocchi recepten online staan. En nu voegen we deze gnocchi met prei en kaassaus er aan toe. En oh boy, die kaassaus is verrukkelijk. Deze romige kaassaus maakt van dit gerecht echt een comfortfood maaltje. En de prei kun je misschien zelfs wel een beetje verstoppen voor de kids, waarschijnlijk merken ze het niet eens. De combinatie van de prei, met de venkelworst en de kaassaus is sowieso het proberen waard. Ben je benieuwd hoe je deze heerlijke kaassaus maakt?
De KALTBACH Creamy is extra romig door de Zwitserse room die er aan is toegevoegd.
Romige kaassaus
Wil jij deze gnocchi met kaassaus maken? Dat is heel eenvoudig. Het belangrijkste is om een goede kaas te selecteren. Wij gebruiken hiervoor de KALTBACH Creamy van Emmi. Dit is een heerlijke en romige kaas uit Zwitserland. De kaas smelt bijna op je tong, niet normaal lekker is het. Dat komt omdat er Zwitserse room aan de kaas is toegevoegd. Dit maakt de kaas ontzettend zacht en romig, perfect om deze heerlijke kaassaus mee te maken. De kaas wordt 4 maanden gerijpt in een zandsteengrot en dat zorgt voor de lekkere smaak. De KALTBACH Creamy is lichtpittig en daardoor ideaal om te verwerken in allerlei gerechten. Het geeft een gerecht letterlijk extra pit. Daarnaast doet deze kaas het ontzettend goed op borrelplankjes, bijvoorbeeld in combinatie met fruit.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr gnocchi
- 3 st. prei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 st. verse venkelworst
- 30 gr bloem
- 25 gr boter
- 300 ml melk
- 125 gr KALTBACH Creamy
- 2 tl oregano
- 2 takjes verse tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een pan in iets olijfolie. Voeg de gnocchi toe en bak deze rondom bruin.
Snijd de worstjes open en voeg het worstgehakt bij de uien. Bak dit mee. Snijd de prei in ringen en spoel dit af onder de kraan. Voeg de prei bij de gnocchi en bak totdat het zacht wordt. Breng de vulling op smaak met oregano, peper en zout en de blaadjes van de tijm. Doe alles in een ovenschaal.
Maak nu de kaassaus. Verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat dit gedurende 5 minuten zachtjes garen. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop dit met een garde tot een romige saus. Rasp de KALTBACH Creamy met een grove rasp en voeg dit toe aan de saus. Meng door elkaar en breng de saus verder op smaak met wat peper en eventueel zout. Giet de saus op de gnocchi.
Plaats de gnocchi voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Dit bericht is in samenwerking met Emmi Cheese. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in