Recept gnocchi met prei

Gnocchi met prei en kaassaus

Gnocchi, één van onze favoriete snelle gerechten. We hebben al heel wat fijne gnocchi recepten online staan. En nu voegen we deze gnocchi met prei en kaassaus er aan toe. En oh boy, die kaassaus is verrukkelijk. Deze romige kaassaus maakt van dit gerecht echt een comfortfood maaltje. En de prei kun je misschien zelfs wel een beetje verstoppen voor de kids, waarschijnlijk merken ze het niet eens. De combinatie van de prei, met de venkelworst en de kaassaus is sowieso het proberen waard. Ben je benieuwd hoe je deze heerlijke kaassaus maakt?

Gnocchi recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr gnocchi
  • 3 st. prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 st. verse venkelworst
  • 30 gr bloem
  • 25 gr boter
  • 300 ml melk
  • 125 gr halfzachte kaas (bv. cheddar of Gruyère)
  • 2 tl oregano
  • 2 takjes verse tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een pan in iets olijfolie. Voeg de gnocchi toe en bak deze rondom bruin.

  3. Snijd de worstjes open en voeg het worstgehakt bij de uien. Bak dit mee. Snijd de prei in ringen en spoel dit af onder de kraan. Voeg de prei bij de gnocchi en bak totdat het zacht wordt. Breng de vulling op smaak met oregano, peper en zout en de blaadjes van de tijm. Doe alles in een ovenschaal.

  4. Maak nu de kaassaus. Verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat dit gedurende 5 minuten zachtjes garen. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop dit met een garde tot een romige saus. Rasp de kaas met een grove rasp en voeg dit toe aan de saus. Meng door elkaar en breng de saus verder op smaak met wat peper en eventueel zout. Giet de saus op de gnocchi.

  5. Plaats de gnocchi voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Gnocchi met prei
Gnocchi met kaassaus

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten