Menu
Gingerbread-pancakes-4-4.jpg

Ginberbread pancakes

Deze Gingerbread pancakes zijn perfect voor bij het kerstontbijt. Gingerbread is voor mij echt iets wat bij de kerstperiode hoort. Deze kruidige smaak past goed bij de koude, kille dagen van de winter. We zijn al dol op de typische gingerbread huisjes en koekjes, maar deze pancakes zijn een nieuwe favoriet hoor! En zien ze er niet leuk uit? Met kerst vind ik het altijd leuk om extra mijn best te doen op de presentatie van het gerecht. Deze pannenkoekjes zien er super feestelijk uit. En het is absoluut niet moeilijk om te maken. En ook na de kerstdagen kun je deze gingerbread pancakes maken natuurlijk.

Zijn jullie er al helemaal uit wat betreft het kerstmenu? Ik ben erg benieuwd wat iedereen gaat maken. We wensen jullie voor nu alvast hele fijne & smakelijke kerstdagen. Geniet van al het lekkers en het gezelschap!

Gingerbread pancakes

Ingrediënten voor +/- 6 st. 
Voor de pancakes
150 gr speltbloem
2 tl bakpoeder
Snuf zout
1 ei
2 dl melk

Voor de gingerbread swirl
2 el kokosbloesem,- of bruine suiker
1 el melk
3 tl kaneel
0,5 tl gember
Snuf nootmuskaat

Zo maak je het
Maak een beslagje van de speltbloem, het bakpoeder, een snuf zout, het ei en de melk. Mix alle ingrediënten door elkaar met een garde.

Maak nu het gingerbread mengsel. Meng de suiker met de melk, de kaneel, de gember en de nootmuskaat tot 1 geheel. Doe het mengsel in een spuitzakje. Het mengsel mag wat dik zijn, maar het moet wel vloeibaar genoeg zijn om op de pannenkoekjes te spuiten. Als het mengsel te dik is, voeg je wat extra melk toe.

Verdeel een grote lepel van het pannenkoekenbeslag in een koekenpan. Maak met de spuitzak swirls op de pannenkoekjes.

Gingerbread pancakes

Draai vervolgens de gingerbread pancakes voorzichtig om tot ze aan beide zijden gaar en goudbruin zijn.

Garneer de pancakes met een klontje boter en maple syrup.

Gingerbread pancakes

Gingerbread pancakes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan