Gingerbread pancakes

Ginberbread pancakes

Deze Gingerbread pancakes zijn perfect voor bij het kerstontbijt. Gingerbread is voor mij echt iets wat bij de kerstperiode hoort. Deze kruidige smaak past goed bij de koude, kille dagen van de winter. We zijn al dol op de typische gingerbread huisjes en koekjes, maar deze pancakes zijn een nieuwe favoriet hoor! En zien ze er niet leuk uit? Met kerst vind ik het altijd leuk om extra mijn best te doen op de presentatie van het gerecht. Deze pannenkoekjes zien er super feestelijk uit. En het is absoluut niet moeilijk om te maken. En ook na de kerstdagen kun je deze gingerbread pancakes maken natuurlijk.

Zijn jullie er al helemaal uit wat betreft het kerstmenu? Ik ben erg benieuwd wat iedereen gaat maken. We wensen jullie voor nu alvast hele fijne & smakelijke kerstdagen. Geniet van al het lekkers en het gezelschap!

Gingerbread pancakes

Ingrediënten voor +/- 6 st. 
Voor de pancakes
150 gr speltbloem
2 tl bakpoeder
Snuf zout
1 ei
2 dl melk

Voor de gingerbread swirl
2 el kokosbloesem,- of bruine suiker
1 el melk
3 tl kaneel
0,5 tl gember
Snuf nootmuskaat

Zo maak je het
Maak een beslagje van de speltbloem, het bakpoeder, een snuf zout, het ei en de melk. Mix alle ingrediënten door elkaar met een garde.

Maak nu het gingerbread mengsel. Meng de suiker met de melk, de kaneel, de gember en de nootmuskaat tot 1 geheel. Doe het mengsel in een spuitzakje. Het mengsel mag wat dik zijn, maar het moet wel vloeibaar genoeg zijn om op de pannenkoekjes te spuiten. Als het mengsel te dik is, voeg je wat extra melk toe.

Verdeel een grote lepel van het pannenkoekenbeslag in een koekenpan. Maak met de spuitzak swirls op de pannenkoekjes.

Gingerbread pancakes

Draai vervolgens de gingerbread pancakes voorzichtig om tot ze aan beide zijden gaar en goudbruin zijn.

Garneer de pancakes met een klontje boter en maple syrup.

Gingerbread pancakes

Gingerbread pancakes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in