Giant Cinnamon roll
Als ik er één neem, wil ik altijd meer! En dan heb ik het over de razend populaire uit Amerika overgewaaide cinnamon rolls. Kaneelbroodjes dus! Die zijn super lekker zoet en boterig, ik hou er van! Omdat ik er van mijzelf altijd één mag, heb ik nu een giant cinnamon roll gemaakt. Een mega kaneelbroodje. Dat ik bijna helemaal alleen op at. Don’t blame me! Het recept is niet ingewikkeld, maar het is een broodrecept, dus het kost even wat tijd. Het belangrijkste is dat je het deeg goed kneed. Trek hier zeker een minuut of 10 voor uit. En een ding scheelt, je hoeft je arm workout niet meer te doen die avond. Loopt het water je al in de mond?
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 6 personen
- 350 gr bloem
- 110 gr lauw water
- 110 gr lauwe melk
- 5 gr gedroogde gist
- 7 gr zout
- 50 gr roomboter (kamertemperatuur)
Vulling
- 60 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 30 gr amandelmeel
- 40 gr suiker
- 3 tl kaneel
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Even een trucje vooraf. Als je 100 gr warm water, mengt met 100 gr koude melk, zijn beide meteen lauw. Doe de bloem met het water, de melk, de gist en het zout in de kom van je keukenmachine. Kneed er een egale bal van. Voeg dan de roomboter in blokjes toe en kneed er een soepel deeg van. Het deeg is klaar als je het als een kauwgombal uit elkaar kunt trekken.
Leg het deeg in een met zonnebloemolie ingevette kom en draai het even om. Op deze manier zijn alle zijdes bedekt met de olie en droogt het deeg niet uit. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het deeg op een warme plek een uurtje rijzen.
Maak in de tussentijd de vulling. Meng alle ingrediënten door elkaar en zet apart.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Druk de lucht voorzicht uit het deeg en rol het deeg uit tot een rechthoek. Verdeel de kaneelvulling met een mes over de deegplak. Snij het deeg met een pizzasnijder in repen van zo’n 2 cm breed. Maak van 1 reepje deeg een slakkenhuis, door hem op te rollen. Leg deze in het midden van de bakplaat. Nu drapeer je de rest van de repen eromheen. Op deze manier ontstaat een heel groot wiel.
Dek de cinnamon roll af met een natte theedoek en laat het nogmaals een uurtje rijzen op een warme plek.Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Bak de giant cinnamon roll in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.Extra lekker met een lik roomboter!
De cinnamon roll is vers het aller lekkerste. Na een dagje wordt het al iets ouder. Piep hem voor het serveren nog even kort op in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in