
Giant Cinnamon roll
Als ik er één neem, wil ik altijd meer! En dan heb ik het over de razend populaire uit Amerika overgewaaide cinnamon rolls. Kaneelbroodjes dus! Die zijn super lekker zoet en boterig, ik hou er van! Omdat ik er van mijzelf altijd één mag, heb ik nu een giant cinnamon roll gemaakt. Een mega kaneelbroodje. Dat ik bijna helemaal alleen op at. Don’t blame me! Het recept is niet ingewikkeld, maar het is een broodrecept, dus het kost even wat tijd. Het belangrijkste is dat je het deeg goed kneed. Trek hier zeker een minuut of 10 voor uit. En een ding scheelt, je hoeft je arm workout niet meer te doen die avond. Loopt het water je al in de mond?



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 6 personen
- 350 gr bloem
- 110 gr lauw water
- 110 gr lauwe melk
- 5 gr gedroogde gist
- 7 gr zout
- 50 gr roomboter (kamertemperatuur)
Vulling
- 60 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 30 gr amandelmeel
- 40 gr suiker
- 3 tl kaneel
Zo maak je het
Even een trucje vooraf. Als je 100 gr warm water, mengt met 100 gr koude melk, zijn beide meteen lauw. Doe de bloem met het water, de melk, de gist en het zout in de kom van je keukenmachine. Kneed er een egale bal van. Voeg dan de roomboter in blokjes toe en kneed er een soepel deeg van. Het deeg is klaar als je het als een kauwgombal uit elkaar kunt trekken.
Leg het deeg in een met zonnebloemolie ingevette kom en draai het even om. Op deze manier zijn alle zijdes bedekt met de olie en droogt het deeg niet uit. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het deeg op een warme plek een uurtje rijzen.
Maak in de tussentijd de vulling. Meng alle ingrediënten door elkaar en zet apart.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Druk de lucht voorzicht uit het deeg en rol het deeg uit tot een rechthoek. Verdeel de kaneelvulling met een mes over de deegplak. Snij het deeg met een pizzasnijder in repen van zo’n 2 cm breed. Maak van 1 reepje deeg een slakkenhuis, door hem op te rollen. Leg deze in het midden van de bakplaat. Nu drapeer je de rest van de repen eromheen. Op deze manier ontstaat een heel groot wiel.
Dek de cinnamon roll af met een natte theedoek en laat het nogmaals een uurtje rijzen op een warme plek.Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Bak de giant cinnamon roll in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.Extra lekker met een lik roomboter!
De cinnamon roll is vers het aller lekkerste. Na een dagje wordt het al iets ouder. Piep hem voor het serveren nog even kort op in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan