![gezonde pizza](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/02/Gezonde-pizza-UPK-22-01-BLOGPOST-EXTRA-POST-386.jpg)
Gezonde pizza met bietenpesto
Zin in pizza maar mag het wel een tikkeltje gezonder? Maak dan deze gezonde pizza met bietenpesto! Klinkt als een hele mond vol, maar is echt heel makkelijk. Deze pizza staat in 20 minuten bij jou op tafel! Wij gebruikten voor dit recept kant en klare bloemkool pizzabodems. Deze hebben we standaard in huis. De bietenpesto maak je wel zelf van voorgekookte bietjes. Is zo gepiept. Lekker met gegrilde courgette en kaas. Kijk hier voor nog meer lekkere pizza recepten.
![gezonde pizza](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/02/Gezonde-pizza-UPK-22-01-BLOGPOST-EXTRA-POST-386.jpg)
![bloemkoolpizza bodem](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/02/Gezonde-pizza-UPK-22-01-BLOGPOST-EXTRA-POST-400.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 bloemkoolpizzabodem
- 200 gr gekookte bietjes
- 2 courgettes
- 50 gr rucola mix
- 2 tenen knoflook
- 60 gr hazelnoten
- 60 gr Parmezaanse kaas (+ extra voor garnering)
- 2 tl oregano
- peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Toast de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruine plekjes krijgen. Schud ze op een bordje, hak de noten grof. Houd een kwart apart om later de pizza’s mee te garneren. Rasp de Parmezaans kaas en snijd de bietjes grof. Haal de schil van de knoflook. Doe alle ingrediënten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout. Zet de pesto tot gebruik apart.
Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken van 0,5cm. Schenk wat olijfolie in een kommetje en breng op smaak met zout, peper en oregano. Bestrijk de courgette plakken er mee en grill ze daarna in een grillpan of in een contactgrill tot ze mooie donkere streepjes hebben.
Bak de pizzabodems zoals op de gebruiksaanwijzing van de verpakking staat aangegeven.
Verdeel de bietenpesto over de bodems, leg de plakken courgette er op. Garneer met rucola, de resterende hazelnoten en wat snippers Parmezaanse kaas.
![gezonde pizza](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/02/Gezonde-pizza-UPK-22-01-BLOGPOST-EXTRA-POST-393.jpg)
![gezonde pizza](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/02/Gezonde-pizza-UPK-22-01-BLOGPOST-EXTRA-POST-381.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.