
Glutenvrije broccolipizza met mozzarella
Zin in pizza, maar zit je nog middenin je goede voornemens? Maak dan deze glutenvrije pizza met broccoli bodem en mozzarella. De bodem van deze pizza is gemaakt van broccoliroosjes, amandelmeel en olijven. Natuurlijk smaakt dat heel anders dan een pizza van zuurdesemdeeg wat mooi in een hele hete oven lekker krokant is geworden. Het is gewoon anders, laten we het daar op houden. Wanneer je op een andere manier wat extra groenten wilt eten, is dit jouw recept. Wil je liever zondigen maak dan dit pizzarecept.
Hoe maak je de bodem
Om de bodem zo krokant mogelijk te krijgen gebruik je niet de volledige broccoli, maar alleen de roosjes. De steel kun je bewaren om bijvoorbeeld soep van te maken. Wanneer je de steel ook gebruikt wordt de bodem te vochtig. Er zit namelijk veel vocht in de steel. Om een deeg van de bodem te maken voeg je amandelmeel toe, net zo lang tot dat het deeg zich uit laat rollen. Hier kun je ook gewone bloem of meel voor gebruiken. Geen probleem. Wanneer je het deeg hebt uitgerold bak je het eerst bruin en wat krokanter. Helemaal zo krokant als een normale pizza wordt het niet. Beleg hem daarna vooral niet te dik, ook dat zorgt er voor dat de pizza slap wordt (ook bij gewone pizza’s).



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 1 grote pizza
- 2 el tomatentapenade
- 1 bol mozarella
- 1 takje oregano
- 10 semi zongedroogde tomaatjes
- 50 gr pistachenootjes
Ingrediënten voor de bodem
- 500 gr broccoli
- 80 gr belegen geraspte kaas
- 250 gr amandelmeel of bloem
- 100 gr zwarte olijven (zonder pit)
- 1 ei
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht)
Hak de pistachenootjes fijn.
Begin met de bodem. Doe de broccoliroosjes in de keukenmachine. Voeg het meel, geraspte kaas en de olijven toe. Hak even kort. Voeg het ei toe en mix tot er een deegje ontstaat. Wanneer het nog te nat is, kneed er dan nog wat extra meel of bloem doorheen.
Rol het deeg uit of verspreid het deegmengsel over het bakpapier en vorm een cirkel van 24 cm (en 0,5mm dik). Wanneer je het deeg niet uitrolt druk het deeg dan goed aan. Zet de gezonde pizza in de oven en bak voor 15 minuten.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Besmeer heel dun met de tomatentapenade. Beleg met de zongedroogde tomaat en leg er plakjes mozarella op. Zet in de oven tot de mozarella gesmolten is.
Snijd de glutenvrije pizza in 10 slices en garneer met de blaadjes oregano. Bestrooi met fijngehakte pistachenootjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan