Broccolipizza slices

Glutenvrije broccolipizza met mozzarella

Zin in pizza, maar zit je nog middenin je goede voornemens? Maak dan deze glutenvrije pizza met broccoli bodem en mozzarella. De bodem van deze pizza is gemaakt van broccoliroosjes, amandelmeel en olijven. Natuurlijk smaakt dat heel anders dan een pizza van zuurdesemdeeg wat mooi in een hele hete oven lekker krokant is geworden. Het is gewoon anders, laten we het daar op houden. Wanneer je op een andere manier wat extra groenten wilt eten, is dit jouw recept. Wil je liever zondigen maak dan dit pizzarecept.

Hoe maak je de bodem

Om de bodem zo krokant mogelijk te krijgen gebruik je niet de volledige broccoli, maar alleen de roosjes. De steel kun je bewaren om bijvoorbeeld soep van te maken. Wanneer je de steel ook gebruikt wordt de bodem te vochtig. Er zit namelijk veel vocht in de steel. Om een deeg van de bodem te maken voeg je amandelmeel toe, net zo lang tot dat het deeg zich uit laat rollen. Hier kun je ook gewone bloem of meel voor gebruiken. Geen probleem. Wanneer je het deeg hebt uitgerold bak je het eerst bruin en wat krokanter. Helemaal zo krokant als een normale pizza wordt het niet. Beleg hem daarna vooral niet te dik, ook dat zorgt er voor dat de pizza slap wordt (ook bij gewone pizza’s).

glutenvrije pizza met broccoli bodem
Broccolipizza
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 grote pizza

  • 2 el tomatentapenade
  • 1 bol mozarella
  • 1 takje oregano
  • 10 semi zongedroogde tomaatjes
  • 50 gr pistachenootjes

Ingrediënten voor de bodem

  • 500 gr broccoli
  • 80 gr belegen geraspte kaas
  • 250 gr amandelmeel of bloem
  • 100 gr zwarte olijven (zonder pit)
  • 1 ei

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht)

  2. Hak de pistachenootjes fijn.

  3. Begin met de bodem. Doe de broccoliroosjes in de keukenmachine. Voeg het meel, geraspte kaas en de olijven toe. Hak even kort. Voeg het ei toe en mix tot er een deegje ontstaat. Wanneer het nog te nat is, kneed er dan nog wat extra meel of bloem doorheen. 

  4. Rol het deeg uit of verspreid het deegmengsel over het bakpapier en vorm een cirkel van 24 cm (en 0,5mm dik). Wanneer je het deeg niet uitrolt druk het deeg dan goed aan. Zet de gezonde pizza in de oven en bak voor 15 minuten. 

  5. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Besmeer heel dun met de tomatentapenade. Beleg met de zongedroogde tomaat en leg er plakjes mozarella op. Zet in de oven tot de mozarella gesmolten is. 

  6. Snijd de glutenvrije pizza in 10 slices en garneer met de blaadjes oregano. Bestrooi met fijngehakte pistachenootjes. 

Broccolipizza slices
Broccolipizza slices

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.
More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pizza recepten Snelle recepten Broccoli Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in