Wraps met kip en zoete aardappel
Dit recept voor wraps met kip en zoete aardappel heeft het allemaal! Zoet, zout, lekker veel groenten en bomvol eiwitten. Wij gebruikten voor dit recept groentewraps gemaakt van paprika en pittige pepertjes. Zo’n groente tortilla heeft veel meer smaak dan een gewone en is nog gezonder ook. De zoete aardappeltjes snijd je in kleine blokjes en bak je rondom bruin in een koekenpan. De toevoeging van de dadels aan dit recept, is echt een topper en samen met de knoflooksaus (wij vinden die het lekkerste die je kunt vinden bij de verse hummus en tapashapjes) wordt dit recept vast ook bij jou een blijvertje! Om lekker snel klaar te zijn gebruikten wij linzen uit blik, die zijn al voorgekookt en hoef je alleen maar even op te warmen. Wil je eens variëren? Ruil de linzen eens in voor kikkererwten of cannellinibonen (ze zijn net zo snel klaar als de linzen). Maak dit recept gemakkelijk vega door de kip weg te laten en de wraps te bestrooien met stukjes feta. Kijk hier voor nog meer lekkere wrap recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 wraps (bijvoorbeeld een groentewrap, paprika chili)
- 300 gr kippendijfilets
- 400 gr zoete aardappel
- 1 blik linzen (van 310 gram )
- 4-6 el knoflooksaus
- 4-6 medjoul dadels
- 3 takjes koriander
- Peper en zout
- Olijolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de zoete aardappels, halveer ze en snijd in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Haal de pitten uit de dadels en snijd in kleine stukjes. Dep de kippendijfilets droog met een stukje keukenpapier en bestrooi royaal met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijfilets in 8 minuten rondom bruin. Neem uit de pan, pak ze in een stukje aluminiumfolie om ze warm te houden.
Doe opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de zoete aardappelblokjes voor 4-5 minuten bruin en gaar, schep ze regelmatig om. Laat de linzen uitlekken en schep ze door de zoete aardappelblokjes en bak ze 2 minuten mee zodat ze helemaal zijn opgewarmd. Breng verder op smaak met zout en peper.
Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
Smeer elke wrap in met een flinke eetlepel van de knoflooksaus. Vul de wrap met de zoete aardappelblokjes en linzen. Snijd de kip in mooie plakjes en verdeel ze over de wraps. Hak de koriander grof en strooi samen met de stukjes dadel over de gevulde tortilla’s.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in