gevulde tortilla's met kip

Wraps met kip en zoete aardappel

Dit recept voor wraps met kip en zoete aardappel heeft het allemaal! Zoet, zout, lekker veel groenten en bomvol eiwitten. Wij gebruikten voor dit recept groentewraps  gemaakt van paprika en pittige pepertjes. Zo’n groente tortilla heeft veel meer smaak dan een gewone en is nog gezonder ook. De zoete aardappeltjes snijd je in kleine blokjes en bak je rondom bruin in een koekenpan. De toevoeging van de dadels aan dit recept, is echt een topper en samen met de knoflooksaus (wij vinden die het lekkerste die je kunt vinden bij de verse hummus en tapashapjes) wordt dit recept vast ook bij jou een blijvertje! Om lekker snel klaar te zijn gebruikten wij linzen uit blik, die zijn al voorgekookt en hoef je alleen maar even op te warmen. Wil je eens variëren? Ruil de linzen eens in voor kikkererwten of cannellinibonen (ze zijn net zo snel klaar als de linzen). Maak dit recept gemakkelijk vega door de kip weg te laten en de wraps te bestrooien met stukjes feta. Kijk hier voor nog meer lekkere wrap recepten.

ingrediënt zoete aardappel
gevulde tortilla's met kip
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 wraps (bijvoorbeeld een groentewrap, paprika chili)
  • 300 gr kippendijfilets
  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 blik linzen (van 310 gram )
  • 4-6 el knoflooksaus
  • 4-6 medjoul dadels
  • 3 takjes koriander
  • Peper en zout
  • Olijolie

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappels, halveer ze en snijd in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Haal de pitten uit de dadels en snijd in kleine stukjes. Dep de kippendijfilets droog met een stukje keukenpapier en bestrooi royaal met zout en peper.

  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijfilets in 8 minuten rondom bruin. Neem uit de pan, pak ze in een stukje aluminiumfolie om ze warm te houden.

  3. Doe opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de zoete aardappelblokjes voor 4-5 minuten bruin en gaar, schep ze regelmatig om. Laat de linzen uitlekken en schep ze door de zoete aardappelblokjes en bak ze 2 minuten mee zodat ze helemaal zijn opgewarmd. Breng verder op smaak met zout en peper.

  4. Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Smeer elke wrap in met een flinke eetlepel van de knoflooksaus. Vul de wrap met de zoete aardappelblokjes en linzen. Snijd de kip in mooie plakjes en verdeel ze over de wraps. Hak de koriander grof en strooi samen met de stukjes dadel over de gevulde tortilla’s.

ingrediënt zoete aardappel
Wraps met kip

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (26 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Linzen Wraps Zoete aardappel Mexicaanse recepten Gezonde recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in