Gevulde puntpaprika met orzo
Lekker vegetarisch recept voor gevulde puntpaprika. Wij vullen de puntpaprika’s met orzo, blokjes courgette, kerstomaatjes en verkruimelde fetakaas. De vulling is heel simpel gemaakt. Meng door de gekookte orzo een lekkere kant en klare couscous kruidenmix zodat de orzo extra veel smaak krijgt. De puntpaprika’s hebben we eerst de oven geroosterd zodat ze lekker zacht zijn. Wanneer je paprika’s in de oven roostert wordt de smaak heerlijk zoet. De velletjes van de paprika’s laten ook los, wanneer je dat minder lekker vindt kun je ze er heel gemakkelijk afhalen voordat je ze vult met het orzomengsel. Wij rekenden op 4 halve gevulde puntpaprika’s per persoon zodat je een volledige maaltijd hebt. Maar je kunt er natuurlijk ook een extra salade bij serveren. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere frisse Griekse salade of wat knapperig afgebakken brood. Heb je geen zin om die paprika’s te vullen? Snijd ze dan gewoon in stukken en meng ze door de vulling, schep alles in een grote ovenschaal en garneer met wat extra feta. Zet de schaal dan in de oven om de feta een kleurtje te geven en de orzo opnieuw te verwarmen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten
- 8 puntpaprika's
- 400 gr orzo/riso
- 2 el couscous specerijenmix (komijn, venkelzaad, korianderzaad, anijs - bijvoorbeeld van het merk Souq of Euroma )
- 12-16 kerstomaatjes
- 100 gr feta
- 1 courgette
- 5 takjes dille
- 3 takjes munt
- 16 pitloze zwarte olijven
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
Was de puntpaprika’s. Halveer ze over de lengte en snijd de zaadlijsten er uit. Hak de munt en dille fijn, doe de helft (houd de andere helft apart om mee te garneren) met 3 eetlepels olijfolie in een kommetje, breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de puntpaprika’s rondom met de kruidenolie en leg ze in een enkele laag in een ovenschaal of op een bakplaat. Zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de orzo volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de orzo af en meng de couscous specerijenmix er door.
Snijd de courgette in kleine blokjes van 0,5 cm. Halveer de tomaatjes, snijd de feta in blokjes en de olijven in ringetjes. Schep alles door de orzo en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Haal de paprika’s uit de oven, vul ze met het orzomengsel en zet 10 minuten terug in de oven.
Garneer de gevulde puntparika’s met de achtergehouden fijngehakte kruiden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in