
Gevulde pastaschelpen met gehakt



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 400 gr pasta schelpen
- 500 gr gehakt
- 800 gr pomodorini tomaten (uit blik)
- 2 uien
- 4 el pesto
- 4 el pijnboompitjes
- 2 tl venkelzaad
- 4 takjes rozemarijn
- 2 takjes basilicum
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
Zet een flinke pan met water op, breng aan de kook, voeg royaal zout toe en kook de pastaschelpen in 7-8 minuten gaar. Giet ze af door een vergiet en laat ze afkoelen (schud ze wel af en toe los van elkaar, spoel ze eventueel met koud water af zodat ze niet aan elkaar blijven plakken).
Haal de schil van de uien en snijd fijn. Haal de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui in 3-4 minuten op laag vuur tot het lichtbruin ziet. Voeg het venkelzaad en fijngehakte rozemarijn toe en bak 1-2 minuten mee. Schep het gehakt er door en bak al omscheppend bruin.
Doe de tomatenblokjes in de pan bij het gehakt en laat op hoog vuur inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
Schep 2 eetlepels saus op de bodem van de ovenschaal. Vul de pastaschelpen met de gehaktsaus en leg ze in een ruime ovenschaal. Of gebruik wanneer nodig 2 ovenschalen. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven om de pastaschelpen weer opnieuw te verwarmen.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Verdeel de pesto over de pastaschelpen, garneer met wat blaadjes basilicum en bestrooi met de pijnboompitjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan