Gevulde pastaschelpen met gehakt

Gevulde pastaschelpen met gehakt

Zin in een lekkere gevulde pasta? Maak dan eens deze  pastaschelpen met gehakt en een lekkere snelle tomatensaus. Dit simpele maar lekkere recept maak je heel gemakkelijk met blikjes tomaat. Wij gebruiken daarvoor onze favoriet: pomodorini tomaatjes uit blik. Die vind je gewoon in het schap bij de tomatenblokjes. Ze zijn niet alleen veel lekkerder van smaak, de saus is ook 2x zo snel ingekookt als wanneer je gewone tomatenblokjes gebruikt. De pastasaus wordt extra smaakvol door fijngehakte verse rozemarijn en het venkelzaad. Je kunt de saus ook gebruiken door spaghetti of tussen lasagne vellen. Kijk hier voor nog meer lekkere pasta recepten.
Gevulde pastaschelpen met gehakt
Gevulde pastaschelpen met gehakt

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr pasta schelpen
  • 500 gr gehakt
  • 800 gr pomodorini tomaten (uit blik)
  • 2 uien
  • 4 el pesto
  • 4 el pijnboompitjes
  • 2 tl venkelzaad
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 takjes basilicum
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Zet een flinke pan met water op, breng aan de kook, voeg royaal zout toe en kook de pastaschelpen in 7-8 minuten gaar. Giet ze af door een vergiet en laat ze afkoelen (schud ze wel af en toe los van elkaar, spoel ze eventueel met koud water af zodat ze niet aan elkaar blijven plakken).

  3. Haal de schil van de uien en snijd fijn. Haal de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui in 3-4 minuten op laag vuur tot het lichtbruin ziet. Voeg het venkelzaad en fijngehakte rozemarijn toe en bak 1-2 minuten mee. Schep het gehakt er door en bak al omscheppend bruin.

  4. Doe de tomatenblokjes in de pan bij het gehakt en laat op hoog vuur inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Schep 2 eetlepels saus op de bodem van de ovenschaal. Vul de pastaschelpen met de gehaktsaus en leg ze in een ruime ovenschaal. Of gebruik wanneer nodig 2 ovenschalen. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven om de pastaschelpen weer opnieuw te verwarmen.

  6. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Verdeel de pesto over de pastaschelpen, garneer met wat blaadjes basilicum en bestrooi met de pijnboompitjes.

Gevulde pastaschelpen met gehakt
Gevulde pastaschelpen met gehakt

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Gehakt Pesto Tomaat Italiaanse recepten Lactosevrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (37 stemmen)

4 januari 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in