Gevulde pastaschelpen met gehakt

Gevulde pastaschelpen met gehakt

Zin in een lekkere gevulde pasta? Maak dan eens deze  pastaschelpen met gehakt en een lekkere snelle tomatensaus. Dit simpele maar lekkere recept maak je heel gemakkelijk met blikjes tomaat. Wij gebruiken daarvoor onze favoriet: pomodorini tomaatjes uit blik. Die vind je gewoon in het schap bij de tomatenblokjes. Ze zijn niet alleen veel lekkerder van smaak, de saus is ook 2x zo snel ingekookt als wanneer je gewone tomatenblokjes gebruikt. De pastasaus wordt extra smaakvol door fijngehakte verse rozemarijn en het venkelzaad. Je kunt de saus ook gebruiken door spaghetti of tussen lasagne vellen. Kijk hier voor nog meer lekkere pasta recepten.
Gevulde pastaschelpen met gehakt
Gevulde pastaschelpen met gehakt

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr pasta schelpen
  • 500 gr gehakt
  • 800 gr pomodorini tomaten (uit blik)
  • 2 uien
  • 4 el pesto
  • 4 el pijnboompitjes
  • 2 tl venkelzaad
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 takjes basilicum
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Zet een flinke pan met water op, breng aan de kook, voeg royaal zout toe en kook de pastaschelpen in 7-8 minuten gaar. Giet ze af door een vergiet en laat ze afkoelen (schud ze wel af en toe los van elkaar, spoel ze eventueel met koud water af zodat ze niet aan elkaar blijven plakken).

  3. Haal de schil van de uien en snijd fijn. Haal de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui in 3-4 minuten op laag vuur tot het lichtbruin ziet. Voeg het venkelzaad en fijngehakte rozemarijn toe en bak 1-2 minuten mee. Schep het gehakt er door en bak al omscheppend bruin.

  4. Doe de tomatenblokjes in de pan bij het gehakt en laat op hoog vuur inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Schep 2 eetlepels saus op de bodem van de ovenschaal. Vul de pastaschelpen met de gehaktsaus en leg ze in een ruime ovenschaal. Of gebruik wanneer nodig 2 ovenschalen. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven om de pastaschelpen weer opnieuw te verwarmen.

  6. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Verdeel de pesto over de pastaschelpen, garneer met wat blaadjes basilicum en bestrooi met de pijnboompitjes.

Gevulde pastaschelpen met gehakt
Gevulde pasta

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (32 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in