
Conchiglie met broccoli
Dit is echt een geweldig lekker recept om broccoli en bloemkool eens op een andere manier te eten. Dit zou zo maar een echte gezinsklassieker kunnen worden, naast dat het gerecht heel lekker is en je behoorlijk wat groenten eet, is het ook prima voorbereiden. De volgende dag in de oven schuiven om de schelpen opnieuw op te warmen is natuurlijk zo gedaan. Ik vind deze conchiglie met broccoli en bloemkool vooral lekker met gorgonzola, ik houd zelf namelijk wel van een pittig kaasje. Maar brie, roquefort of een belegen geraspte kaas passen ook prima. Omdat er zoveel soorten kaas heerlijk zijn kun je het aanpassen zoals jullie het thuis lekker vinden! Je kunt zelfs de helft van de pastachelpen vullen met een mengsel met gorgonzola en de andere helft met een mildere geraspte kaas, iedereen blij! Zin in een ander lekker pasta recept? Kijk hier dan voor nog meer inspiratie.
Hoe maak je het?
De broccoli en bloemkool snijd je eerst in roosjes. Je kookt de roosjes vervolgens in een pan met gezouten water. Doe daar niet te zuinig mee, met dat zout, anders krijg je een beetje een laf gerecht. Kook de roosjes net iets meer gaar dan je normaal zou doen. Ik eet het liefste mijn broccoli en bloemkool met een beetje bite. Maar in dit gerecht prak je de groenten, dat werkt niet lekker met groenten die niet gaar genoeg zijn. Wanneer de groenten gaar zijn giet je ze af en laat je ze iets afkoelen, daarna prak je de kaas er door. Kook de conchiglie en vul ze met het mengsel. Tot slot zet je de schelpen nog even in de oven, zodat de kaas nog wat verder kan smelten.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 p.
- 300 gr pastaschelpen ( conchiglie)
- 400 gr broccoli
- 300 gr bloemkool
- 75 gr gorgonzola
- 70 gr hazelnoten
- 4 takjes basilicum
- 1 tl chilivlokken
- 2 el kappertjes
- peper en zout naar smaak
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).
Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Doe de broccoli en bloemkool in de pan en kook ze in ongeveer 13 minuten gaar. Omdat je ze daarna samen met de gorgonzola gaat prakken kook je de groenten wel echt gaar en niet zoals je normaal wellicht beetgaar zou koken.
Kook ondertussen ook de pastaschelpen zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de groenten af. Zet de helft apart en stamp of prak de andere helft fijn. Voeg de gorgonzola en chilivlokken toe, prak ze verder fijn totdat er een gladde vulling ontstaat. Breng eventueel verder op smaak met wat peper. Meng de andere helft van de groenten er door. Zo krijg je wat extra structuur.
Gebruik 1 grote of 2 kleine ovenschalen waar alle conchiglie in een enkele laag. op de bodem passen. Schep eerst een paar eetlepels van het groentemengsel op de bodem en smeer een beetje uit. Vul de pastaschelpen met het groentemengsel. Leg elke schelp in de ovenschaal, zet voor 10 minuten in de oven.
Hak ondertussen de hazelnoten grof. Garneer de pastaschelpen met hazelnoten, kappertjes en blaadjes basilicum.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in