Gevulde aardappelen uit de oven

Gevulde aardappelen uit de oven

Zoek je een recept om je aardappelen eens anders te eten? Dan ga je dit recept voor gevulde aardappelen uit de oven waarschijnlijk vaker maken! Wij denken dat het een echte familiefavoriet is. De aardappelen vul je met een heerlijk romig mengsel van geraspte Gruyère, crème fraîche, ui en broccoli. Dan schuif je ze in de oven en laat je de vulling lichtbruin bakken en de kaas smelten tot hij romig is.

Je topt de gevulde aardappelen uit de oven af met plakjes uitgebakken spek. Wij denken dat het heerlijk is met een klassieke groene salade. Dit recept voor groene salade vind je hier.

Gevulde aardappelen uit de oven
Gevulde aardappelen uit de oven
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 200 gr broccoli
  • 3 uien
  • 10 gram bieslook
  • 15 gr krulpeterselie
  • 250 ml crème fraîche
  • 100 + 30 gr geraspte Gruyère kaas
  • 40 gr oude geraspte kaas
  • 8-12 plakjes gerookte spek
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Boen de aardappels onder koud stromende water goed schoon en snijd ze door midden. Doe ze over in een pan en vul de pan met voldoende water tot ze net onderstaan. Voeg 2 theelepels zout toe en kook de aardappels in 15 minuten gaar. Haal ze uit de pan, laat ze kort uitlekken en leg ze in een ruime ovenschaal of op een bakplaat.

  3. Hak de bieslook en peterselie fijn. Schep ze samen met de 100 gram geraspte Gruyère en de geraspte oude kaas in een ruime mengkom door de crème fraîche. Breng de vulling op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.

  4. Haal de schil van de uien en snijd ze in ringen. Hak de broccoli in kleine roosjes.

  5. Bak de plakjes spek aan beide kanten bruin en knapperig in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan en laat ze op een bordje met keukenpapier uitlekken. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak de uien in 3-4 minuten goudbruin, voeg de broccoliroosjes toe en roerbak ze 1-2 minuten mee.

  6. Laat de uien en broccoliroosjes een klein beetje afkoelen en meng ze door de crème fraîche vulling. Verdeel de vulling over de aardappelhelften en leg ze met de vulling naar boven in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en bak ze 8-10 minuten in de oven. Breek de plakjes spek in kleinere stukjes en steek ze in de vulling. Lekker met een frisse groene salade.

Gevulde aardappelen uit de oven
Gevulde aardappelen uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.