fbpx
Menu

Gestoofde rendangballetjes

Dit is lekker, gestoofde rendangballetjes in kokosmelk. De Hollandse gehaktbal meets Indonesische rendang. En het leuke is, het is ook nog eens zo gemaakt. En als je het niet te pittig maakt, is het ook een prima familierecept. Want gehaktballetjes vind iedereen wel lekker toch? Ik maak in dit geval wel gebruik van een kant en klare boemboe. Ik ben geen voorstander van kant en klaar, maar bij de Aziatische keuken maak ik graag uitzonderingen. Wil je de boemboe wel liever zelf maken? volg dan dit recept.

Wat serveer je erbij

Rendang eet je normaliter met rijst en dat past ook perfect bij deze gehaktballetjes. Je zou er nog sajoer bij kunnen maken van sperziebonen (gestoofde groente) of een lekkere knapperige salade met wortel, kool en wat zoetzuur.  En natuurlijk wat kroepoek of cassave erbij en dan heb je toch in een handomdraai een heerlijk Indonesisch maaltje op tafel gezet.

Dit moet ik vaker doen

En terwijl ik mijn blogs aan het uitwerken ben, realiseer ik me weer dat ik dit soort recepten ook vaker moet maken. Niet alleen op een kookdag, wanneer ik kook voor de blog. Maar ook gewoon voor thuis. Het stomme is dat ik voor onze dagelijkse maaltijd soms de inspiratie mis, terwijl ik voor mijn blog honderden ideeën heb. Dus nu houd ik braaf in mijn eigen app een lijstje bij met mijn favoriete recepten. Heb jij onze App al? Je kan al je favorieten recepten hierin opslaan en dus makkelijk terugvinden. Deze gestoofde rendangballetjes gaan in ieder geval op mijn favorietenlijstje. Bij jou ook?

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr gehakt
  • 1 ui
  • 100 gr rendang boemboe
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 0,5 chilipeper (of minder als je voor kinderen kookt)
  • Snuf zout
  • Olijfolie

Lekker voor erbij

Zo maak je het

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg de gehakte chilipeper (zonder zaadlijsten), zout, een ei en wat paneermeel toe. Voeg net zoveel paneermeel toe totdat het gehakt licht plakkerig aanvoelt. Vorm balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Bak ze rondom aan in een grote pan in wat olijfolie.

  2. Pel en snipper de ui en bak deze mee met de gehaktballetjes.

  3. Voeg de boemboe en de koksmelk toe en roer het even om totdat er een gladde saus ontstaat. Laat de rendang gehaktballetjes ongeveer in 15 tot 20 minuten gaar stoven in de saus.

  4. Serveer de gestoofde rendangballetjes met rijst en bijvoorbeeld sajoer boontjes. Garneer eventueel met wat koriander en fijngesneden lente ui.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • Vivian
    17 mei 2019 om 18:35

    Was echt lekker!! Had er rijst en oosterse wokgroenten bijgemaakt, en nog wat cassave kroepoek, jammie!

    Beantwoorden
  • Carlijn
    29 april 2019 om 15:14

    Super lekker!! Gisteren gemaakt met extra portie voor vandaag, cant wait!

    Beantwoorden
  • Annika
    1 mei 2019 om 12:43

    Wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Linda
    28 maart 2019 om 10:21

    Hoi Pauline, ik ben dol op je recepten maar zou het zo fijn vinden als de kcal en nutriënten erbij zouden staan. Zijn daar al plannen voor?

    Beantwoorden
  • Annika
    29 maart 2019 om 08:41

    Nog niet concreet. We hebben een lijst met ideeën en daar staat het wel bij. Maar nog geen idee wanneer we dit gaan toepassen.

    Beantwoorden
  • Jacqi
    27 maart 2019 om 22:17

    Lijkt me heerlijk maar wat zit er in rengdan boemboe? We wonen niet in Nederland, kan dus niet hier naar de winkel om dit te halen. Heb je per ongeluk een receptje hiervoor?

    Beantwoorden
  • Annika
    29 maart 2019 om 08:42

    Als je even zoekt op Rendang op de site, vind je een recept :)

    Beantwoorden
  • Petri Vink
    27 maart 2019 om 18:34

    Heel erg lekker, heb het net gegeten,

    Beantwoorden
  • Aranka huguenin
    27 maart 2019 om 11:17

    Sarirasa boemboe aziatische kruidenmix/ verse kruiden mix Bij de Jumbo kun je het ook kopen! Hangen bij de kruiden

    Beantwoorden
  • Kim van Beek
    27 maart 2019 om 11:16

    Oh wat klinkt dit lekker en zo gemaakt ook, ga het vanavond meteen uitproberen :-)

    Beantwoorden
  • Annika
    27 maart 2019 om 18:24

    Yum!!

    Beantwoorden
  • Sigrid
    27 maart 2019 om 10:41

    Hi Pauline, lijkt me lekker! Welke boemboe heb je gebruikt? Ik neem aan van een toko, maar welk merk?

    Beantwoorden
  • Thais Mertens
    27 maart 2019 om 09:51

    Lijkt mee een leuk alternatief voor gehaktballetjes. Wat is rendang boemboe :) Google maakt me ook niet wijzer..

    Beantwoorden
  • Kim van Beek
    27 maart 2019 om 11:15

    https://www.ah.nl/producten/product/wi199060/toko-lien-boemboe-rendang Zoiets denk ik :)

    Beantwoorden
  • Corien
    27 maart 2019 om 11:42

    Bijvoorbeeld een rendang boemboe van Conimex bij oa de AH Deen Deka

    Beantwoorden
  • Annika
    27 maart 2019 om 18:24

    Rendang is een Indonesisch gerecht. Lees hier meer erover: https://uitpaulineskeuken.nl/2013/01/indonesische-rendang.html

    Beantwoorden

Reactie plaatsen