Geroosterde paprika’s met burrata
Deze geroosterde paprika’s met burrata zijn een feestje op je bord én in je mond! De paprika’s hebben wat tijd nodig in de oven, maar het is het wachten meer dan waard. De smaak van de zoete paprika’s en romige burrata passen perfect bij elkaar en de pijnboompitten en verse basilicum geven het gerecht extra Italiaanse flair. Ideaal als voorgerecht, bijgerecht of als lichte maaltijd.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 8 rode paprika's
- 2 grote bollen burrata
- 100 gr pesto
- 40 gr pijnboompitten
- 3 takjes verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- Grillpan of contactgrill
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225 graden (boven- en onderwarmte).
Halveer de paprika’s en verwijder de kern. Leg het met de bolle kant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met een beetje olie en schuif ze daarna de oven in. Rooster de paprika’s in zo’n 40 – 45 minuten totdat de groente zwart kleurt.
Doe de paprika’s vervolgens in een afgesloten plastic zak (of diepvrieszak) en laat even op het aanrecht staan. Na een klein halfuur kan het velletje heel makkelijk van de paprika’s worden losgetrokken. Leg de geroosterde paprika’s op de borden.
Verdeel de burrata en pesto over de paprika’s.
Rooster het brood in een grillpan of in de broodrooster.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
Strooi de pijnboompitjes over de geroosterde paprika’s. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse basilicum en een beetje olijfolie. Serveer het brood erbij.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in