Geroosterde paprika’s met burrata

Geroosterde paprika’s met burrata

Deze geroosterde paprika’s met burrata zijn een feestje op je bord én in je mond! De paprika’s hebben wat tijd nodig in de oven, maar het is het wachten meer dan waard. De smaak van de zoete paprika’s en romige burrata passen perfect bij elkaar en de pijnboompitten en verse basilicum geven het gerecht extra Italiaanse flair. Ideaal als voorgerecht, bijgerecht of als lichte maaltijd.

Geroosterde paprika’s met burrata
Geroosterde paprika’s met burrata
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 8 rode paprika's
  • 2 grote bollen burrata
  • 100 gr pesto
  • 40 gr pijnboompitten
  • 3 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

  • Grillpan of contactgrill

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Halveer de paprika’s en verwijder de kern. Leg het met de bolle kant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met een beetje olie en schuif ze daarna de oven in. Rooster de paprika’s in zo’n 40 – 45 minuten totdat de groente zwart kleurt.

  3. Doe de paprika’s vervolgens in een afgesloten plastic zak (of diepvrieszak) en laat even op het aanrecht staan. Na een klein halfuur kan het velletje heel makkelijk van de paprika’s worden losgetrokken. Leg de geroosterde paprika’s op de borden.

  4. Verdeel de burrata en pesto over de paprika’s.

  5. Rooster het brood in een grillpan of in de broodrooster.

  6. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

  7. Strooi de pijnboompitjes over de geroosterde paprika’s. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse basilicum en een beetje olijfolie. Serveer het brood erbij.

Geroosterde paprika’s met burrata
Geroosterde paprika’s met burrata

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

BBQ Familie recepten Makkelijke recepten Pesto Italiaanse recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht Borrelhapjes Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in