Geroosterde paprika’s met burrata

Geroosterde paprika’s met burrata

Deze geroosterde paprika’s met burrata zijn een feestje op je bord én in je mond! De paprika’s hebben wat tijd nodig in de oven, maar het is het wachten meer dan waard. De smaak van de zoete paprika’s en romige burrata passen perfect bij elkaar en de pijnboompitten en verse basilicum geven het gerecht extra Italiaanse flair. Ideaal als voorgerecht, bijgerecht of als lichte maaltijd.

ingrediënten paprika's met parelcouscous
Geroosterde paprika’s met burrata
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 8 rode paprika's
  • 2 grote bollen burrata
  • 100 gr pesto
  • 40 gr pijnboompitten
  • 3 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

  • Grillpan of contactgrill
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Halveer de paprika’s en verwijder de kern. Leg het met de bolle kant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met een beetje olie en schuif ze daarna de oven in. Rooster de paprika’s in zo’n 40 – 45 minuten totdat de groente zwart kleurt.

  3. Doe de paprika’s vervolgens in een afgesloten plastic zak (of diepvrieszak) en laat even op het aanrecht staan. Na een klein halfuur kan het velletje heel makkelijk van de paprika’s worden losgetrokken. Leg de geroosterde paprika’s op de borden.

  4. Verdeel de burrata en pesto over de paprika’s.

  5. Rooster het brood in een grillpan of in de broodrooster.

  6. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

  7. Strooi de pijnboompitjes over de geroosterde paprika’s. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse basilicum en een beetje olijfolie. Serveer het brood erbij.

Geroosterde paprika’s met burrata
Geroosterde paprika’s met burrata

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in