fbpx
Menu

Geroosterde maïs met chipotle boter

Er is een groot verschil in hoe ik vroeger barbecuede en nu. Als beginnend barbecuer haalde ik vaak kant en klaar vlees bij de slager, daarbij wat salades, fruit en natuurlijk stokbrood met kruidenboter. Zo doe ik het nog steeds wel eens (wegens tijdgebrek). Maar veel liever ga ik aan de slag met zelfgemaakte recepten. Versgemaakte burgers, zelf gemarineerd vlees (of 1 heel groot stuk) en vis en vooral ook heel veel groente zoals deze geroosterde maïs met chipotle boter. Ik vind groente van de barbecue heerlijk en het is ook wat lichter, dus dat is ook fijn.

Wat is chipotle

Ik ben groot fan van chipotle en heb al menig recept hiermee online gezet. Ik kocht jaren geleden een blikje in het buitenland maar tegenwoordig is het hier ook goed verkrijgbaar. Chipotle is gerookte jalapeñopeper en de smaak is licht pittig en rokerig. Echt heerlijk! Ik gebruik het vaak in Mexicaanse recepten maar je kunt er dus ook een heerlijke kruidenboter mee maken. Je hebt het in verschillende vormen, gedroogd en gemalen als specerij, maar ook gehakt in adobo saus. In dit recept gebruik ik dit laatste en dit kan je gewoon in de supermarkt kopen.

Geroosterde maïs

En die pittige chipotle boter is dus heerlijk met de zoete smaak van geroosterde maïs. Je kan de maïs eventueel even voorkoken (zo’n 5 minuten). Maar direct op de barbecue leggen kan ook, dan moet je alleen wat langer wachten. Ach dat is niet zo erg als je in de tussentijd al kunt genieten van een stokbroodje met deze pittige boter.

4 stuks

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 4 maïskolven
  • 125 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 tl gehakte chipotle (in adobosaus)
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve limoen
  • Paar takjes verse peterselie
  • Zout

Zo maak je het

  1. Hak de chipotle, knoflook en peterselie fijn. Voeg dit samen met het limoensap toe aan de roomboter. Meng door elkaar en breng op smaak met zout.

  2. Smeer de mais in met de chipotleboter en grill ze in 20 – 25 minuten goudbruin op de bbq. Draai ze tussentijds om. Heb je voorgtgaarde maïskolven, dan zijn ze in 10 minuten wel klaar.

  3. Serveer de geroosterde maïss met wat extra chipotleboter.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Reactie plaatsen