Groenten uit de oven

Groenten uit de oven

Toch wel een van de lekkerste manieren om veggies te eten zijn groenten uit de oven. Groenten grillen is echt een appeltje eitje. Het kost alleen even wat tijd om de groenten te snijden en verder doet de oven voor deze gegrilde groente de rest. Wij kozen voor verschillende Italiaanse groenten, maar alleen gegrilde courgette is ook al lekker. Varieer ook eens met andere soorten groenten en verschillende soorten kruiden naar smaak. Denk in de winter bijvoorbeeld aan gegrilde pompoen, biet, wortelen en pastinaak uit de oven.

 

Groenten uit de oven salade

Gegrilde groenten zijn zowel warm als koud te serveren. Je kunt zelfs de groenten in een weckpot met olijfolie nog langer bewaren. Zo heb je altijd wat gezonds in de koelkast staan! Wij eten de gegrilde groenten uit de oven graag bij deze pasta arrabbiata, maar ook erg lekker als lunch, als salade op een broodje met hummus.

Extra groenten gegrild? Bewaar ze dan in een weckpot onder een laag olijfolie. Zo heb je altijd wat gezonds in de koelkast staan!

Pauline

Groenten uit de oven

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 250 gr tomaten (soort naar smaak)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Lekker met

  • Balsamicoazijn of citroensap

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Was de groenten en snijd ze vervolgens in dunne plakken. De tomaten kun je het beste halveren. Wij hebben een mandoline gebruikt (dat is een grote schaaf) en hebben plakjes van ongeveer 3 mm gemaakt. Je kunt het ook gewoon snijden en dit kan zowel in de lengte als in de breedte.

  3. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verdeel de groenten over de platen.

  4. Besprenkel de groenten met de olijfolie en strooi er de Italiaanse kruiden, wat vers gemalen peper en zout over.

  5. Rooster de groenten in ongeveer 20 minuten gaar. Ze zijn klaar als ze een goudbruin randje krijgen.

  6. Strooi tenslotte nog wat zout over de geroosterde groenten uit de oven en maak het af met een lekkere drizzle balsamicoazijn of een beetje citroensap.

Groenten uit de oven

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Courgette Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Oven Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

3.1 (17 stemmen)

10 juni 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in