Menu
DSC_0236-710x380.jpg

Geroosterde bloemkool uit de oven

Ik hou van groente en dan het liefst op een speciale manier klaargemaakt. Vroeger aten wij altijd bloemkool met een sausje, dat ken je vast wel. Maar met bloemkool kan je zoveel meer dan alleen koken. Dit recept voor geroosterde bloemkool uit de oven stond in het kerstnummer van Delicious. Ik maakte dit als bijgerecht bij een Arabisch diner.

Ik heb de bloemkool een nacht laten marineren in de yoghurt en het resultaat was echt super lekker. Zacht en kruidig tegelijk.

Ingrediënten voor 4 personen
1 hele bloemkool
4 teentjes knoflook
2 el hazelnoten
1 tl gemberpoeder
Sap van 1 citroen
120 ml yoghurt

Zo maak je het
Snij de bloemkool in kleine roosjes en was deze.

Neem een ovenschaal en giet hier de yoghurt in.

Hak de knoflook fijn en voeg deze samen met de gember bij de yoghurt.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze vervolgens grof.

Meng dit door de yoghurt en voeg het citroensap toe. Meng de marinade door elkaar.

Doe de bloemkool in de ovenschaal en hussel het geheel door elkaar.

Laat het eventueel een nachtje, maar minimaal 1 uur staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de roosjes in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.

Geroosterde bloemkool uit de oven

Bron: delicious magazine

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan