Bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven

Met groente kan je zoveel meer doen dan koken in heet water. Neem deze geroosterde bloemkool uit de oven. Heel eenvoudig om te maken, maar oh zo lekker. Door de marinade van yoghurt en specerijen smaakt het mild en pittig tegelijk. Lekker met gegrilde kip of met flatbread en dips. Zoek je nog meer lekkere recepten met bloemkool? Wat dacht je van deze bloemkoolsoep of deze bloemkoolsalade.

Bloemkool uit de oven
feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 hele bloemkool (ca 800 gr)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl ras el hanout
  • Sap van 1 citroen
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 30 gr hazelnoten

Zo maak je het

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes en was deze.

  2. Meng de Griekse yoghurt met de kerriepoeder, komijn en gemberpoeder. Hak de knoflook fijn en voeg dit toe. Voeg ook het citroensap toe. Meng alles door elkaar. Voeg de bloemkool toe en schep om. Laat de bloemkool ongeveer een half uurtje marineren.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

  4. Verdeel de bloemkool over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de roosjes in ongeveer 30 minuten goudbruin.

  5. Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan. Hak ze grof en verdeel ze over de bloemkool.

Bloemkool uit de oven

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (39 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Suikervrij Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in