
Bloemkool uit de oven
Met groente kan je zoveel meer doen dan koken in heet water. Neem deze geroosterde bloemkool uit de oven. Heel eenvoudig om te maken, maar oh zo lekker. Door de marinade van yoghurt en specerijen smaakt het mild en pittig tegelijk. Lekker met gegrilde kip of met flatbread en dips. Zoek je nog meer lekkere recepten met bloemkool? Wat dacht je van deze bloemkoolsoep of deze bloemkoolsalade.


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 1 hele bloemkool (ca 800 gr)
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl komijn
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl ras el hanout
- Sap van 1 citroen
- 125 gr Griekse yoghurt
- 30 gr hazelnoten
Zo maak je het
Snij de bloemkool in kleine roosjes en was deze.
Meng de Griekse yoghurt met de kerriepoeder, komijn en gemberpoeder. Hak de knoflook fijn en voeg dit toe. Voeg ook het citroensap toe. Meng alles door elkaar. Voeg de bloemkool toe en schep om. Laat de bloemkool ongeveer een half uurtje marineren.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel de bloemkool over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de roosjes in ongeveer 30 minuten goudbruin.
Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan. Hak ze grof en verdeel ze over de bloemkool.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan