Bloemkool uit de oven
Met groente kan je zoveel meer doen dan koken in heet water. Neem deze geroosterde bloemkool uit de oven. Heel eenvoudig om te maken, maar oh zo lekker. Door de marinade van yoghurt en specerijen smaakt het mild en pittig tegelijk. Lekker met gegrilde kip of met flatbread en dips. Zoek je nog meer lekkere recepten met bloemkool? Wat dacht je van deze bloemkoolsoep of deze bloemkoolsalade.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr bloemkool
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl komijn
- 1 el ras el hanout
- Sap van 1 citroen
- 125 gr Griekse yoghurt
- 30 gr amandelen
- 100 gr granaatappel
- 5 gr verse munt
- Chilipeper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snij de bloemkool in kleine roosjes en was deze.
Hak de knoflook fijn. Meng de Griekse yoghurt met de ras el hanout, de komijn, chilipeper en zout en de gehakte knoflook. Voeg het sap van de citroen toe. Meng alles door elkaar. Voeg de bloemkool toe en schep om. Laat de bloemkool ongeveer een half uurtje marineren.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel de bloemkool over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de roosjes in ongeveer 30 minuten goudbruin.
Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan. Hak ze grof en verdeel ze over de bloemkool.
Hak de munt grof. Garneer de bloemkool uit de oven met de granaatappelpitjes en verse munt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.