Geroosterd steenfruit

Geroosterd steenfruit met yoghurtijs

Dit dessert maak je op de bbq klaar. Geroosterd steenfruit met ijs, yum! Dat past perfect in onze bbq week op de blog. Zijn jullie al lekker aan het bbq-en deze zomer? Ik heb de bbq al een paar keer aangestoken, maar hoop dat nog veel vaker te kunnen doen dit seizoen. De zomer vliegt altijd zo snel voorbij, dus ik probeer er nog zoveel mogelijk bbq-momentjes uit te kunnen halen. En ook voor het dessert kun je de bbq prima gebruiken. Geroosterd fruit is superlekker na een zware bbq-maaltijd. Je serveert er een lekker bolletje yoghurtijs bij of gewoon yoghurt, voor als je helemaal gezond wil doen.

Is het nou geen lekker weer? Dan maak je dit geroosterd steenfruit ook heel gemakkelijk in de oven klaar. No worries dus, je hebt altijd een alternatief. Voor als het ineens gaat stortregenen. Steenfruit is nu helemaal in het seizoen. Maak er dus goed gebruik van, want voor je het weet is het weer uit de schappen verdwenen. En, wanneer staat jouw volgende bbq gepland? Klik voor nog meer bbq inspiratie hier.

Geroosterd steenfruitIngredient

Ingrediënten voor 4 personen
2 perziken
2 pruimen
2 nectarine
2 abrikozen
handje kersen
4 bolletjes yoghurtijs

Plus mengsel van: 
sap halve sinaasappel
klein scheutje olijfolie
1 el honing
1tl vanille
1 kaneelstokje

Zo maak je het
Was al het fruit. Halveer het (behalve de kersen) en verwijder de pitten.

Verdeel het fruit en ook de kersen over een grill of ovenschaal.

Geroosterd steenfruit

Meng de sinaasappelsap, de olijfolie, honing en vanille door elkaar. Verdeel dit over het fruit en voeg een kaneelstokje toe.

Rooster het fruit in 15 minuten zacht op de bbq of verwarm het 20 minuten in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

Serveer het geroosterd steenfruit met yoghurtijs.

Geroosterd steenfruitGeroosterd steenfruitGeroosterd steenfruit

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in