Gerookte Amandelen

Gerookte Amandelen

Vorig jaar kreeg ik van Stach een zakje gerookte amandelen toegestuurd. En oh boy wat zijn die dingen lekker. En het fijne is dat het ook best een healthy snackje is. Want het zijn gewoon gekruide noten die even in de oven geroosterd worden. Ik wilde ze nog altijd een keer zelf maken, maar de noten waren iedere keer al op voordat ik het recept kon maken.

Zo gaat dat hier in huize Uit Pauline’s Keuken, noten en ook chocola moet ik eigenlijk wel op een geheime plek bewaren. Want anders zijn ze op, voordat je het weet. Of in dit geval voordat ik er een receptje mee kan maken. Dus ik heb nu een geheim plekje in mijn keuken waar ik deze dingen bewaar. Want noten zo uit het handje zijn natuurlijk super lekker, maar smokey almonds are even better!

gerookte amandelen

Ingrediënten voor 1 bakje
300 gr amandelen (met vlies)
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl chiliflakes
1 tl knoflookpoeder
Zeezout
2 el olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Doe de amandelen in een kom.

Voeg de olijfolie en de specerijen toe. Zout is naar wens. Hussel het door elkaar.

gerookte amandelen

Verdeel de amandelen over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Rooster de gerookte amandelen in 10 – 15 minuten goudbruin.

Laat ze iets afkoelen (want ze zijn nu gloeiend heet) en serveer ze in een bakje.

Je kunt de gerookte amandelen luchtdicht bewaren. Maar vers geroosterd zijn ze het allerlekkerste.

gerookte amandelen

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (9 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in