Gemarineerde zalm met biet

Gemarineerde zalm met biet

Als je op zoek bent naar hét ideale kerstgerecht dat je supergoed van tevoren kunt voorbereiden, dan is deze gemarineerde zalm met biet een perfecte keuze. Dit recept is een ware traktatie voor het kerstdiner met vrienden of familie. Het combineert de rijke, zachte smaak van zalm met de aardse tonen van biet, aangevuld met de frisheid van venkel, appel en granaatappel.

Zalm marinade

De voorbereiding van dit gerecht begint al een dag van tevoren, wat het ideaal maakt voor als je niet te veel tijd in de keuken wilt doorbrengen op de dag zelf. De zalm wordt gemarineerd in een mengsel van geraspte biet, sinaasappelsap en vanille-gin, wat zorgt voor een super originele smaak én een prachtige kleur.

Lekker voor erbij

Nadat de zalm minimaal 24 uur in de koelkast heeft gerust, kun je je concentreren op de frisse en knapperige salade die erbij geserveerd wordt. Een mix van venkel, chioggia bietjes, appel en granaatappelpitjes zorgt voor een kleurrijk geheel; de toevoeging van romige crème fraîche met citroen maakt het gerecht compleet. Serveer de gemarineerde zalm met knapperige toast. Dit gerecht is gegarandeerd een hit op elke tafel en zal je gasten nog lang bijblijven!

Gemarineerde zalm met biet
Gemarineerde zalm met biet
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten 4-6 personen

  • 800-1000 gr zalmfilet (zonder huid)
  • 200 gr crème fraîche
  • 2 venkelknollen
  • 400 gr rauwe bietjes (3-4 stuks)
  • 3 chioggia-bietjes
  • 3 takjes dille
  • 1 granny smith appel
  • 5 el granaatappelpitjes
  • 1 + 2 citroen
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 75 ml vanille-gin (of gewone gin)
  • olijfolie
  • peper en zout

Lekker met

  • toast

Zo maak je het

  1. Schil de rauwe bietjes en rasp ze in een keukenmachine of op de grove kant van een blokrasp. Doe ze in een kom en meng ze met sinaasappelsap en vanille-gin. Voeg een snufje zout toe en roer goed.

  2. Dep de zalmfilet voorzichtig droog met keukenpapier. Verdeel de helft van het bietenmengsel over de bodem van een (oven)schaal. Leg de zalmfilet bovenop het bietenmengsel en schenk de rest van het mengsel over de zalm. Bedek de schaal met plasticfolie en leg er iets zwaars op, zoals een bord of een ander gewicht. Zet de schaal in de koelkast en laat de zalm minimaal 24 uur marineren.

  3. Roer de crème fraîche los in een aparte kom en rasp 1 citroen er boven en pers het sap er uit. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Maak de salade. Snijd de venkel, chioggia bietjes en appel in dunne plakken. Meng in een mengkom 90 milliliter olijfolie, het sap van 2 citroenen, peper en zout door elkaar en leg de venkel, bietjes en appel erin, laat circa 10 minuten staan. Meng daarna de de granaatappelpitjes er door en serveer bij de zalm.

  5. Haal de gemarineerde zalm uit de koelkast. Spoel voorzichtig af onder koud water. Dep droog met keukenpapier, leg op een mooie schaal en snijd er mooie plakjes van. Versier eventueel met wat takjes dille en bestrooi met wat zout. Geef de venkel, granaatappel en appelsalade en citroen-crème fraîche  erbij. Lekker met knapperige toast.

Gemarineerde zalm met biet
Gemarineerde zalm met biet

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Bieten Zalm Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Kerst Oud en nieuw Pasen Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in