Menu
pasta-met-gele-romesco-3.jpg

Pasta met courgette en romescosaus

Pasta met courgette. Een gouden combi als je het ons vraagt. Deze pasta is niet gemaakt van courgette (zoals dit recept). Nee hierbij voegen we gebakken courgette toe aan onze macaroni. En dat klinkt heel simpel, dat is het ook. Maar toch hebben we er iets bijzonders van gemaakt door Romesco saus toe te voegen. Dit is een soort pesto achtige saus gemaakt van paprika’s en noten. Meestal wordt het van rode paprika’s gemaakt maar wij gebruiken deze keer gele. Het is lekker pittig en toch zoet van de paprika’s. De saus geeft een stukje vlees, pizza, broodje of gegrilde groenten in een keer een super lekkere smaak. En het is heel gemakkelijk te maken. Probeer het zelf maar eens.

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr pasta, bijvoorbeeld volkoren penne of grote macaroni
2 courgettes
2 uien
2 tenen knoflook
1 blikje ansjovis
100 gr walnoten
4 takjes verse platte peterselie
Peper en zout
1-2 el olijfolie

Romescosaus
1 teen knoflook, geperst
3 gegrilde gele paprika’s (uit pot)
40 gr garneeramandelen (+ om te garneren)
90 gr pistache noten
1/4 tl chilivlokken
5 groene olijven zonder pit

Zo maak je het
Kook de pasta in ruim gezouten water.

Doe nu alle ingrediënten voor de gele romescosaus in het hakmolentje van de staafmixer en pulseer tot dat je een mooie gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart.

Snijd de uien in ringen. Hak de knoflook teentjes fijn. Bak ze op laag vuur in een koekenpan met wat olijfolie voor 3-4 minuten. Haal uit de koekenpan en zet even apart.

Snijd ondertussen de courgettes in plakjes en bak ze in de koekenpan (eventueel met wat extra olijfolie) rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de ui en knoflook weer in de pan en leg de ansjovis er bij. Zet op laag vuur en bak al omscheppend tot de ansjovis opgenomen is door de courgette en uien.

Giet de pasta af en meng door het ui en courgette mengsel. Verdeel over de borden en schep over al een flinke lepel gele romescosaus op. Garneer eventueel met wat walnoten en verse peterselie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan