Geitenkaas pasta

Geitenkaas pasta met spinazie

Vandaag delen we een heerlijk recept voor geitenkaas pasta met spinazie. Een eenpansgerecht om van te smullen! In dit gerecht serveren we orecchiette (‘oortjes’ pasta), tomaten en paprika met geitenkaas: een verrassend lekkere combinatie! En alles gaat dus in één grote hapjespan – scheelt jou weer afwas. Om het gerecht af te maken, voegen we een portie babyspinazie (of rucola) toe. Het resultaat is een verrukkelijke geitenkaas pasta waar het hele gezin van kan smullen – enne, deze one-pot-wonder staat in 30 minuten op tafel!

Lekker met geitenkaas

Geitenkaas is niet alleen lekker in een salade of op een broodje, maar zéker ook als smeuïg element in een pastagerecht. Wij gebruiken in deze geitenkaas pasta Bettine Naturel geitenkaasplakjes, gemaakt van verse geitenmelk. Deze smelten heerlijk op de pasta en voegen een fijne extra smaak toe: mild en puur, vol eiwitten en vitaminen.

Geitenkaas pasta
Geitenkaas pasta
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr pasta (orecchiette)
  • 250 gr Bettine geitenkaas plakjes
  • 2 paprika's (rode)
  • 50 gr spinazie
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 blikken pomodorini tomaatjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el gedroogde oregano
  • 30 gr pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Halveer de paprika’s, haal de pitjes eruit en snijd ze in stukjes.

  2. Rooster de pijnboompitten in een droge hapjespan tot ze goudbruin zijn. Schud ze op een bord en laat ze afkoelen.

  3. Verhit in dezelfde hapjespan een flinke scheut olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de stukjes paprika en gedroogde oregano toe en bak 8 minuten op laag vuur mee. Breng op smaak met peper en zout. Roer het blik tomaten, de bouillon en pasta door de groenten. Breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook de pasta in 10-12 minuten bijna gaar.

    Tip: wordt het geheel wat te droog, voeg dan wat extra bouillon of water toe.

  4. Haal de deksel van de pan en leg de helft van de plakjes Bettine geitenkaas op de pasta. Laat ze in 2-3 minuten smelten en roer ze door de pasta. Serveer de geitenkaas pasta met de andere helft van de plakjes geitenkaas, spinazie en een flinke drizzle van je favoriete olijfolie.

Geitenkaas pasta
Geitenkaas pasta

Dit bericht is in samenwerking met Bettine, lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (67 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Geitenkaas Noten recepten Spinazie Tomaat Italiaanse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in