
Geitenkaas pasta met spinazie
Vandaag delen we een heerlijk recept voor geitenkaas pasta met spinazie. Een eenpansgerecht om van te smullen! In dit gerecht serveren we orecchiette (‘oortjes’ pasta), tomaten en paprika met geitenkaas: een verrassend lekkere combinatie! En alles gaat dus in één grote hapjespan – scheelt jou weer afwas. Om het gerecht af te maken, voegen we een portie babyspinazie (of rucola) toe. Het resultaat is een verrukkelijke geitenkaas pasta waar het hele gezin van kan smullen – enne, deze one-pot-wonder staat in 30 minuten op tafel!
Lekker met geitenkaas
Geitenkaas is niet alleen lekker in een salade of op een broodje, maar zéker ook als smeuïg element in een pastagerecht. Wij gebruiken in deze geitenkaas pasta Bettine Naturel geitenkaasplakjes, gemaakt van verse geitenmelk. Deze smelten heerlijk op de pasta en voegen een fijne extra smaak toe: mild en puur, vol eiwitten en vitaminen.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr pasta (orecchiette)
- 250 gr Bettine geitenkaas plakjes
- 2 paprika's (rode)
- 50 gr spinazie
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 blikken pomodorini tomaatjes
- 500 ml groentebouillon
- 1 el gedroogde oregano
- 30 gr pijnboompitten
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Halveer de paprika’s, haal de pitjes eruit en snijd ze in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge hapjespan tot ze goudbruin zijn. Schud ze op een bord en laat ze afkoelen.
Verhit in dezelfde hapjespan een flinke scheut olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de stukjes paprika en gedroogde oregano toe en bak 8 minuten op laag vuur mee. Breng op smaak met peper en zout. Roer het blik tomaten, de bouillon en pasta door de groenten. Breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook de pasta in 10-12 minuten bijna gaar.
Tip: wordt het geheel wat te droog, voeg dan wat extra bouillon of water toe.
Haal de deksel van de pan en leg de helft van de plakjes Bettine geitenkaas op de pasta. Laat ze in 2-3 minuten smelten en roer ze door de pasta. Serveer de geitenkaas pasta met de andere helft van de plakjes geitenkaas, spinazie en een flinke drizzle van je favoriete olijfolie.


Dit bericht is in samenwerking met Bettine, lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan