fbpx
Menu

Gegrilde maïssalade met feta en salsa verde

Dit is een superleuk zomers recept wat je op de bbq kunt maken of wanneer het iets minder mooi weer is maak je het gewoon in de keuken in een grillpan. Het leuke van zo’n recept is dat je naast lekkere vleesspiesjes (of groentenspiesjes) ook de salade op de bbq kunt bereiden. Het scheelt in je voorbereiding. Want stiekem ben je toch weer best lang bezig met alles voorbereiden voor een gezellige bbq. Ik tenminste wel, salades maken, zelf sausjes in elkaar draaien en dan ook nog wat vlees marineren en die spiesjes rijgen. Je herkent het vast wel. Voor deze gegrilde maïssalade heb je wel iets tijd nodig aan voorbereiden maar het kost je niet heel veel tijd.

Gegrilde maïs en boter

Als iets lekker is, is het gegrilde maïs en boter. De boter bestrijk je over de gegrilde maïs en dan smelt het lekker over die mais zodat de smaak van de boter ook in de maïs trekt. De boter geef je een extra smaakje door er chilivlokken, citroen en rode ui doorheen te prakken. Wanneer je de maïskolven hebt geroosterd bestrijk je ze met boter.

Voor de salade snijd je de maïs er af, je mengt ze met uitgebakken spekjes en feta. Daarna overgiet je alles met een salsaverde. Ik gebruik voor dit recept (en ook voor de snelheid) de voorgekookte exemplaren. Die liggen geseald in de koeling. Verse (met het blad er nog omheen) moet je eerst zelf voorkoken.

Wanneer je dit recept op de bbq maakt kun je ook de spek uitbakken op de bbq, gebruik dan spek lapjes die je in blokjes snijdt na het op de bbq bakken of plakjes spek.

 

4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr spekreepjes
  • 4 maïskolven ((voorgekookt))
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 1 citroen
  • 100 gr roomboter
  • 150 gr feta
  • 1 handje bieslook
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl chilivlokken
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd 1 rode ui fijn. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Prak de rode ui en chilivlokken door de zachte boter. Rasp de citroen (bewaar de citroen) en prak ook dit door de zachte boter. Zet even apart.

  2. Grill de maïskolven in een grillpan (of op de bbq) tot ze donkere streepjes krijgen, besmeer met de boter. 

  3. Bak de spekjes tot ze mooi bruin en knapperig zijn. 

  4. Maak de salsa verde. Hak de verse kruiden en de laatste rode ui fijn. Doe ze in een kommetje en voeg witte wijnazijn en olijflolie toe. Pers een halve citroen uit en breng verder op smaak met zout en peper. 

  5. Snijd de maïs van de maïskolven en leg in een mooie schaal. Snijd de komkommer in blokjes en verdeel over de maïs. Schep de spekjes er door. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Verkruimel de feta er over. Garneer de gegrilde maïssalade met de salsa verde.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

2 reacties

  • Tessa Zijlstra
    29 augustus 2019 om 09:39

    Hi, in een salsa verde hoort toch ook ansjovis meen ik?? Groeten, Tessa

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 augustus 2019 om 11:27

    Officieel wel :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen