Gegrilde maïs bbq

Gegrilde maïs met feta

Dit is een superleuk zomers recept voor gegrilde maïs wat je op de bbq kunt maken of wanneer het iets minder mooi weer is maak je het gewoon in de keuken in een grillpan. Het leuke van zo’n recept is dat je naast lekkere vleesspiesjes (of groentenspiesjes) ook de salade op de bbq kunt bereiden. Het scheelt in je voorbereiding. Want stiekem ben je toch weer best lang bezig met alles voorbereiden voor een gezellige bbq. Ik tenminste wel, salades maken, zelf sausjes in elkaar draaien en dan ook nog wat vlees marineren en die spiesjes rijgen. Je herkent het vast wel. Voor deze gegrilde maïssalade heb je wel iets tijd nodig aan voorbereiden maar het kost je niet heel veel tijd. Kijk hier voor nog meer lekkere bbq recepten.

Gegrilde maïs en boter

Als iets lekker is, is het gegrilde maïs en boter. De boter bestrijk je over de gegrilde maïs en dan smelt het lekker over die mais zodat de smaak van de boter ook in de maïs trekt. De boter geef je een extra smaakje door er chilivlokken, citroen en rode ui doorheen te prakken. Wanneer je de maïskolven hebt geroosterd bestrijk je ze met boter. Voor de salade snijd je de maïs er af, je mengt ze met uitgebakken spekjes en feta. Daarna overgiet je alles met een salsaverde. Ik gebruik voor dit recept (en ook voor de snelheid) de voorgekookte exemplaren. Die liggen geseald in de koeling. Verse (met het blad er nog omheen) moet je eerst zelf voorkoken. Wanneer je dit recept op de bbq maakt kun je ook de spek uitbakken op de bbq, gebruik dan spek lapjes die je in blokjes snijdt na het op de bbq bakken of plakjes spek.

mais roosteren
Gegrilde maïs bbq

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 maïskolven ((voorgekookt))
  • 2 rode uien
  • 1 citroen
  • 1 komkommer
  • 200 gr spekreepjes
  • 100 gr roomboter
  • 150 gr feta
  • 1 handje bieslook
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl chilivlokken
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd 1 rode ui fijn. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Prak de rode ui en chilivlokken door de zachte boter. Rasp de citroen (bewaar de citroen) en prak ook dit door de zachte boter. Zet even apart.

  2. Grill de maïskolven in een grillpan (of op de bbq) tot ze donkere streepjes krijgen, besmeer met de boter. 

  3. Bak de spekjes tot ze mooi bruin en knapperig zijn. 

  4. Maak de salsa verde. Hak de verse kruiden en de laatste rode ui fijn. Doe ze in een kommetje en voeg witte wijnazijn en olijflolie toe. Pers een halve citroen uit en breng verder op smaak met zout en peper. 

  5. Snijd de maïs van de gegrilde maïskolven en leg in een mooie schaal. Snijd de komkommer in blokjes en verdeel over de maïs. Schep de spekjes er door. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Verkruimel de feta er over. Garneer de gegrilde maïssalade met de salsa verde.

mais grillen
Gegrilde maïssalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in