halloumi salade

Gegrilde courgette salade met halloumi

Deze gegrilde courgette salade met halloumi is echt zo lekker. Eet jij wel eens halloumi? Het is een kaas gemaakt van schapen en geitenmelk. Het is een best een elastisch spulletje en lijkt ergens wel een beetje op mozzarella. Je kunt halloumi koud eten, maar wanneer je hem grilt of bakt wordt het veel lekkerder.. Door de grote hoeveelheid eiwitten en de stevigheid van de kaas kun je hem ook nog eens goed bakken of grillen zonder dat je een blokje gesmolten kaas in de pan hebt liggen. Kortom die leuke grill streepjes kan jij er ook gewoon op krijgen. Daarom vandaag een leuk recept voor gegrilde courgette salade met halloumi en gerookte kip. 

Waar koop je halloumi?

Overigens kun je halloumi ook gewoon kopen bij de supermarkt. Maar zoals de mozzarella ook bij een Italiaanse traiteur anders smaakt of een roquefort uit die fijne kaaszaak met die leuke mensen ook echt een ander verhaal is. Geldt dit ook voor halloumi. Maar probeer het eens wanneer je het nog nooit hebt gegeten en koop het dan een keertje bij een Turkse winkel of op de markt. 

Ook fijn voor het BBQ seizoen

De salade is verder heel gemakkelijk te maken en het leuke is, nu we weer naar het BBQ seizoen toe gaan, je kunt de helft van de salade ook op de BBQ maken. De halloumi en courgette voorzie je op de BBQ zo van leuke (en lekkere) streepjes. Je zou ook de gerookte kip dan kunnen vervangen voor kippendijen en die op de BBQ grillen. Overigens kun je de grill onderdelen natuurlijk prima maken in de grillpan of in een contactgrill. 

halloumi salade
gegrilde courgette
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr gerookte kip
  • 225 gr halloumi
  • 1 blikje linzen (160 gr)
  • 2 courgettes
  • 6 tomaten (500 gr)
  • 1 sjalotje
  • 200 gr gemengde bladsla
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes basilicum
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2-3 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Maak de dressing voor de voor de salade. Hak de sjalot en teen knoflook fijn. Doe in een kommetje en overgiet met 2 eetlepel olijfolie en 1 el rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed door elkaar en zet even apart.

  2. Snijd de kip in reepjes en de halloumi in dikke plakken van ongeveer 1 cm. Snijd ook de courgette in  plakjes van ongeveer 0,5cm dik. 

  3. Doe in een kommetje wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de halloumi en courgette plakken met de olijfolie en grill ze daarna in een grillpan (of op de bbq of in een contactgrill). Je kunt het beste eerst de courgettes grillen  en daarna de halloumi bakken. 

  4. Leg de plakken gebakken halloumi samen met de gegrilde courgette plakjes op een mooie schaal. Verdeel de sla en stukjes gerookte kip er over. Snijd de tomaten in stukken, plakken of halveer ze. Spoel de linzen af en verdeel ze over de salade. Besprenkel alles met de dressing. En breng extra op smaak met zout en peper en garneer met blaadjes verse basilicum. 

halloumi salade
halloumi salade

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (43 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

BBQ Makkelijke recepten Snelle recepten Courgette Kip Linzen Griekse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in