fbpx
Menu

Gegrilde halloumi salade met courgette en gerookte kip

Eet jij wel eens halloumi? Het is een kaas gemaakt van schapen en geitenmelk. Het is een best een elastisch spulletje en lijkt ergens wel een beetje op mozzarella. Je kunt halloumi koud eten, maar wanneer je hem grilt of bakt wordt het veel lekkerder. Nou ja dat vind ik dan. Door de grote hoeveelheid eiwitten en de stevigheid van de kaas kun je hem ook nog eens goed bakken of grillen zonder dat je een blokje gesmolten kaas in de pan hebt liggen. Kortom die leuke grill streepjes kan jij er ook gewoon op krijgen. Daarom vandaag een leuk recept voor gegrilde halloumi salade met gerookte kip. 

Waar koop je halloumi?

Overigens kun je halloumi ook gewoon kopen bij de supermarkt. Maar zoals de mozzarella ook bij een Italiaanse traiteur anders smaakt of een roquefort uit die fijne kaaszaak met die leuke mensen ook echt een ander verhaal is. Geldt dit ook voor halloumi. Maar probeer het eens wanneer je het nog nooit hebt gegeten en koop het dan een keertje bij een Turkse winkel of op de markt. 

Ook fijn voor het BBQ seizoen

De salade is verder heel gemakkelijk te maken en het leuke is, nu we weer naar het BBQ seizoen toe gaan, je kunt de helft van de salade ook op de BBQ maken. De halloumi en courgette voorzie je op de BBQ zo van leuke (en lekkere) streepjes. Je zou ook de gerookte kip dan kunnen vervangen voor kippendijen en die op de BBQ grillen. Overigens kun je de grill onderdelen natuurlijk prima maken in de grillpan of in een contactgrill. 

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr gerookte kip
  • 225 gr halloumi
  • 1 blikje linzen (160 gr)
  • 2 courgettes
  • 6 tomaten (500 gr)
  • 1 sjalotje
  • 200 gr gemengde bladsla
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes basilicum
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2-3 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Maak de dressing voor de voor de salade. Hak de sjalot en teen knoflook fijn. Doe in een kommetje en overgiet met 2 eetlepel olijfolie en 1 el rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed door elkaar en zet even apart.

  2. Snijd de kip in reepjes en de halloumi in dikke plakken van ongeveer 1 cm. Snijd ook de courgette in  plakjes van ongeveer 0,5cm dik. 

  3. Doe in een kommetje wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de halloumi en courgette plakken met de olijfolie en grill ze daarna in een grillpan (of op de bbq of in een contactgrill). Je kunt het beste eerst de courgette bereiden en daarna de halloumi bakken. 

  4. Leg de plakken gegrilde halloumi samen met de courgette plakjes op een mooie schaal. Verdeel de sla en stukjes gerookte kip er over. Snijd de tomaten in stukken, plakken of halveer ze. Spoel de linzen af en verdeel ze over de salade. Besprenkel alles met de dressing. En breng extra op smaak met zout en peper en garneer met blaadjes verse basilicum. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

4 reacties

  • Nienke
    14 juli 2019 om 18:32

    Net gegeten, echt heerlijk recept! Volwaardige maaltijd ook, fijn! Dankjewel voor de inspiratie weer.

    Beantwoorden
  • Annika
    16 juli 2019 om 10:36

    Graag gedaan :)

    Beantwoorden
  • Franciska
    3 juli 2019 om 09:42

    Mmmm ga ik zeker proberen. Ik woon op Cyprus dus halloumi in overvloed. Probeer het alleen niet te vaak te eten.

    Beantwoorden
  • Annika
    9 juli 2019 om 11:44

    Ahh heerlijk!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen