Menu

Gegrilde groente van de bbq

Pas was ik uitgenodigd voor een bbq, meestal neem ik zelf ook iets mee. Dat vind ik leuk, ik kan dan iets nieuws uitproberen of ik neem een bbq-klassieker mee die het bij iedereen altijd goed doet. Deze uitnodiging was lastminute, ik dacht: ik laat me gewoon verrassen! Wat ik toch in het vervolg misschien niet meer moet doen. Het verrassingseffect was namelijk dat ik niet kon kiezen uit een beetje groen en alles nogal saai was. Geen komkommer, geen tomaat helemaal niets. Ik doel helemaal niet op iets fancy’s of iets nieuws – zeker geen gegrilde groente plank. Maar een bakje komkommers was toch niet heel veel gevraagd? Zelfs de salade vertoonde weinig groen en heel veel pasta. Nou ben ik helemaal geen vegetariër, maar blijkbaar zorg ik toch voor meer groen op een bbq dan ik dacht dat ik deed! Voortaan neem ik dus weer wel iets mee, als is het maar een simpele salade en een backup-komkommer in mijn tas!

Lekker veel gegrilde groente

Dit recept heb ik ook bedacht met in mijn achterhoofd zo’n gezellige bbq, want na 3 gehaktballetjes en een sateetje is een stukje groen serieus echt een fijne aanvulling! De groenten die ik hier gebruik zijn ter inspiratie, een rode punt paprika doet het namelijk ook echt fantastisch op de bbq en zo’n maiskolf met wat boter is ook heerlijk. Maar op deze plank liggen net even wat andere groenten dan je normaal misschien zou bedenken! Maak er lekker veel salsa verde bij, serveer stoer op een plank en koop een paar van die bollen zachte burrata! Wedden dat de groenten van deze plank net zo rap gaan als de sateetjes?!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 venkel
  • 4 bosjes bosui
  • 2 courgettes
  • 4 portobello's
  • 2 bollen mozzarella / burrata
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 citroen
  • 4 takjes basilicum (verse)
  • 2 takjes peterselie (verse)
  • 3 tl oregano (gedroogd )
  • peper en zout naar smaak
  • 3 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Maak de salsa verde. Doe de basilicum, peterselie en 2 el olijfolie in het hakmolentje van de staafmixer. Hak de kruiden fijn. Snijd het teentjes knoflook fijn en voeg bij de salsa verde. Halveer de citroen en pers het sap uit, klop door de salsa verde. Breng tot slot op smaak met zout en peper.

  2. Bereid de groenten voor.  Maak de venkel schoon en halveer hem, snijd hem daarna in parten. Ik kook de venkel het liefste eventjes voor zodat hij wel lekker gaar is. (wanneer je dat ook wilt kook je de parten 3 minuten in kokend water). Maak de bosuien schoon, hak een stukje van de van de bovenkant van het blad en verder gebruik ik ze in zijn geheel. Snijd de courgette over de lengte in doormidden en dan nog een keer tot je kwarten krijgt.

  3. Doe in een kommetje de overige olijfolie en voeg de oregano toe, breng op smaak met zout en peper. Bestrijk alle groenten en de portobello’s met de olie. En gril daarna de groenten in een grillpan, op de contactgrill of op de bbq tot ze mooie streepjes krijgen.

  4. Leg alle gegrilde groente op een plank, serveer met de salsa verde en burrata.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST