
Gegrilde Chinese kool
Lekker een recept met Chinese kool. Niet iets dat we iedere week in ons mandje doen, maar wat wel super veelzijdig is. Je kan ze door de noedels doen, pakketjes van maken, maar ook grillen. In de zomer doe je dit op de barbecue en anders gewoon in de grillpan. De bbq (of grill) geeft een hele lekkere smaak aan de iets saai Chinese kool en de mosterddressing zorgt er voor dat het lekker pittig is.
Liever een vegetarisch recept
Dit recept met Chinese kool is niet helemaal vegetarisch. Wij vinden het namelijk heel lekker om er uitgebakken spekjes over te strooien. Lekker om ze fijn te hakken in je keukenmachine. Maar zonder de uitgebakken spekjes is het ook heel lekker. Lijkt het je toch een leuk recept maar wil je geen vlees, dan kun je de spekreepjes voor vegetarische spekjes vervangen. Of probeer het eens met feta of oude kaas flinters.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 2 st Chinese kool
- 125 gr spekreepjes ((evt. de vegetarische))
- 3 el mosterd
- 3 el witte wijnazijn
- 3-4 el olijfolie
- 1 sjalotje
- 1 zakje waterkers (voor garnering)
Materiaal
- bbq, grillpan
Zo maak je het
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan, laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.
Maak de dressing. Hak de sjalot zo fijn mogelijk, doe over in een kommetje. Voeg de mosterd, witte wijnazijn en 2,5 el olijfolie toe en meng mooi glad. Zet even apart.
Halveer de Chinese kool, let op: snijd de onderkant er nog niet vanaf. Het houd de losse koolbladeren bij elkaar. Halveer de helften en daarna opnieuw. Je houd nu mooie parten over.
Bestrijk de helften met de resterende olijfolie en leg ze daarna in een enkele laag op de hete bbq of in een hete grillpan. Gril beide kanten tot ze flinke donkere strepen krijgen. Gril op deze manier alle helften.
Leg ze op een mooie schaal of verdeel ze over de borden. Schenk de dressing er over, dit is het lekkerste als de kool nog warm is, dan trekken de smaken er goed in. Garneer met de uitgebakken spekreepjes en frisse waterkers.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan