Gegrilde Chinese kool
Lekker een recept met Chinese kool. Niet iets dat we iedere week in ons mandje doen, maar wat wel super veelzijdig is. Je kan ze door de noedels doen, pakketjes van maken, maar ook grillen. In de zomer doe je dit op de barbecue en anders gewoon in de grillpan. De bbq (of grill) geeft een hele lekkere smaak aan de iets saai Chinese kool en de mosterddressing zorgt er voor dat het lekker pittig is.
Liever een vegetarisch recept
Dit recept met Chinese kool is niet helemaal vegetarisch. Wij vinden het namelijk heel lekker om er uitgebakken spekjes over te strooien. Lekker om ze fijn te hakken in je keukenmachine. Maar zonder de uitgebakken spekjes is het ook heel lekker. Lijkt het je toch een leuk recept maar wil je geen vlees, dan kun je de spekreepjes voor vegetarische spekjes vervangen. Of probeer het eens met feta of oude kaas flinters.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 st Chinese kool
- 125 gr spekreepjes ((evt. de vegetarische))
- 3 el mosterd
- 3 el witte wijnazijn
- 3-4 el olijfolie
- 1 sjalotje
- 1 zakje waterkers (voor garnering)
Materiaal
- bbq, grillpan
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan, laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.
Maak de dressing. Hak de sjalot zo fijn mogelijk, doe over in een kommetje. Voeg de mosterd, witte wijnazijn en 2,5 el olijfolie toe en meng mooi glad. Zet even apart.
Halveer de Chinese kool, let op: snijd de onderkant er nog niet vanaf. Het houd de losse koolbladeren bij elkaar. Halveer de helften en daarna opnieuw. Je houd nu mooie parten over.
Bestrijk de helften met de resterende olijfolie en leg ze daarna in een enkele laag op de hete bbq of in een hete grillpan. Gril beide kanten tot ze flinke donkere strepen krijgen. Gril op deze manier alle helften.
Leg ze op een mooie schaal of verdeel ze over de borden. Schenk de dressing er over, dit is het lekkerste als de kool nog warm is, dan trekken de smaken er goed in. Garneer met de uitgebakken spekreepjes en frisse waterkers.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in