fbpx
Menu

Gegrilde broccoli salade met pindakaasdressing

Naast dat ik gek ben op geroosterde groenten vind ik gegrilde groenten ook super lekker. De groenten smaken net weer even anders. Dat net even anders vind ik een must voor mijn avondeten. Hier staat niet wekelijks dezelfde pasta, aardappelsalade of zalmfilet op het menu. Ik heb vriendinnen die wekelijks hetzelfde eten, een goed gebleken recept keert daar wekelijks terug. Niet perse op dezelfde dag, zoals mijn opa en oma vroeger (misschien wel) heel handig deden. Maar het keert ergens die week wel terug. Niets mis mee. En misschien nog heel handig en gemakkelijk ook. Bij ons thuis zit er soms wel een maand tussen voordat ik weer hetzelfde gerecht op tafel zet. Dit recept is een variant op de gado gado salade. Wat ik echt heerlijk vind, maar waar ik op zoek was naar een variant. Een lekkere Aziatische gegrilde broccoli salade met een romige pindakaasdressing.

Elke week iets anders eten

Natuurlijk ben ik gek op het uittesten van nieuwe recepten, het is natuurlijk ook mijn werk. Maar ik denk stiekem ook dat het een erfenis is van mijn moeder. En mijn moeder heeft het op haar beurt weer van haar moeder. Inderdaad mijn oma kookte al niet elke week keurig andijvie of groentensoep. Sterker mijn oma maakte al pasta en kookte Aziatische dingen. Wat voor die tijd echt heel vernieuwend was.

Over het recept

Over dit recept kan ik kort zijn. En je bent er ook lekker snel mee klaar. De pindakaasdressing maak je met pindakaas, een beetje sojasaus en wat sesamolie. De groenten bestrijk je met wat sesamolie en grill je daarna in een grillpan (of contactgrill wanneer je die hebt) zodat er van die mooie streepjes op komen. En dat is het. Je kunt het nog lekkerder maken met seroendeng er bij. Dat zijn gebakken uitjes, pinda’s en kokosrasp. Je kunt het kant-en-klaar kopen of wanneer je tijd hebt zelf maken. Door uiringen zacht en bruin te bakken in een koekenpan met wat olie en daarna nog warm te mengen met kokosrasp en grof gehakte pinda’s.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 broccoli (flinke )
  • 4 shanghai / mini paksoi
  • 200 gr shiitake
  • 1 komkommer
  • 6 takjes koriander (verse)
  • 70 gr pinda's
  • 8 el pindakaas
  • 4 el sojasaus
  • 2-4 el sesamolie

Zo maak je het

  1. Begin met de pindakaasdressing. Doe de pindakaas, sojasaus en 150ml water in een steelpannetje en warm de pindakaas op. Meng alles goed door elkaar en voeg 1 el sesamolie toe. Zet even apart.

  2. Snijd de komkommer in schijfjes en halveer ze daarna. Hak de pinda’s grof.

  3. Snijd de broccoli in roosjes. De paksoi in grove stukken en maak de shiitakes schoon. Bestrijk de groenten met wat sesamolie. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Leg de groenten in een enkele laag (dus niet opklaar) in de pan en grill de groenten tot dat ze streepjes krijgen. Herhaal tot dat alle groenten gegrild zijn.

    Je kunt dit ook op de bbq doen of wanneer je een contactgrill hebt kun je die gebruiken.

  4. Leg de gegrilde broccoli, shiitake en paksoi in een mooie schaal. Verdeel de stukjes komkommer er over, giet de pindakaasdressing over de groenten. Hak de koriander grof. Garneer de groenten met de gehakte pinda’s en koriander.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

3 reacties

  • Lindsey
    21 september 2019 om 20:06

    Schrijfcursusje, Marianne?

  • Trudie Burger
    17 september 2019 om 10:54

    Het recept ziet er lekker uit en ik ga dit vanavond uitproberen. Ik vind het vooral leuk dat het een keer iets anders is dan normaal. Het zal mij benieuwen hoe de pindakaasdressing zal smaken, want ik had hier nog nooit van gehoord. Ik vroeg mij ook af of iemand tips heeft voor nieuwe pannen, want mijne zijn aan vervanging nodig. Ik had ergens gehoord dat HorecaTraders goede pannen heeft, maar heeft iemand anders hier ook goede ervaring mee?

  • Rena
    17 september 2019 om 09:39

    Normally brokkoli doesn't belong to my favourites but this sounds yummy. xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

Reactie plaatsen