Gebakken ricotta

Gebakken ricotta

Yum, dit recept voor gebakken ricotta is wat mij betreft een blijvertje. We kennen natuurlijk allemaal de camembert en brie uit de oven. Even opwarmen en dan lekker met een stukje brood in de romige kaas dippen. Ik hou er van. Nu ben ik ook een echte kaasliefhebber, dus met kaas maak je mij altijd blij. Pauline had laatst deze gebakken ricotta bedacht. Ik had het nog nooit eerder gezien of geproefd, maar mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. En ik kan je alvast verklappen, deze gebakken ricotta is superlekker. Wat milder (en ook een stuk lichter) dan bijvoorbeeld camembert uit de oven.

Het is natuurlijk niet alleen de ricotta die zo lekker proeft. We voegen hier lekkere kruiden aan toe voor extra smaak. Met de rozemarijn en tijm en wat zwarte peper geef je de ricotta net die extra bite. En meer heb je echt niet nodig. Dit hapje is dus ook perfect als snelle borrelhap. Je zet het zo op tafel en met slechts een paar ingrediënten tover je iets lekkers tevoorschijn.

Gebakken ricotta

ingredient brood

Ingrediënten voor 1 portie
1 portie ricotta (250 gr)
Takje rozemarijn
Takje tijm
Zwarte peper
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Draai de ricotta om in een ovenschaaltje. Dit gaat makkelijk door een gaatje in de bodem van de verpakking te prikken.

Drizzle olijfolie over de ricotta en leg de tijm en rozemarijn erop. Strooi zwarte peper over de ricotta.

Bak de ricotta in 25 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer de gebakken ricotta met wat lekker vers stokbrood.

Gebakken ricotta

Gebakken ricotta

Gebakken ricotta

Tags

Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in