
Gebakken mosselen op brood
Van een mosselpannetje worden wij altijd zielsgelukkig. Mosselen over? Maak er dan gebakken mosselen op brood van! Dit is een heerlijke en eenvoudige maaltijd, ideaal als lunch de volgende dag. De mosselen worden gebakken in een pan met knoflook, ui en paprika, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Je serveert ze op getoast brood, waardoor het een volwaardige lunchmaaltijd wordt. Bonustip: je kunt (oud) brood ook als broodkruim serveren óp de gebakken mosselen, zodat het een leuk voorgerechtje wordt.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr gekookte mosselen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 paprika (rood of groen )
- 1 citroen
- 4 dikke plakken zuurdesembrood
- 4 el mayonaise
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en tenen knoflook en hak ze fijn. Maak de paprika schoon, droog af, halveer en snijd de zaadjes er uit. Snijd daarna in dunne repen. Rooster het brood in een droge koekenpan (of broodrooster) goudbruin.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika en ui 5-6 minuten op middelhoog vuur gaar een zacht. Voeg de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee. Schep de mosselen er door en roerbak 3 minuten. Knijp de citroen er boven uit en schep nog eens goed door en breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de plakken geroosterd brood royaal met mayonaise, verdeel de paprika, ui en mosselen er over. Serveer meteen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan