Gebakken mosselen op brood
Van een mosselpannetje worden wij altijd zielsgelukkig. Mosselen over? Maak er dan gebakken mosselen op brood van! Dit is een heerlijke en eenvoudige maaltijd, ideaal als lunch de volgende dag. De mosselen worden gebakken in een pan met knoflook, ui en paprika, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Je serveert ze op getoast brood, waardoor het een volwaardige lunchmaaltijd wordt. Bonustip: je kunt (oud) brood ook als broodkruim serveren óp de gebakken mosselen, zodat het een leuk voorgerechtje wordt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr gekookte mosselen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 paprika (rood of groen )
- 1 citroen
- 4 dikke plakken zuurdesembrood
- 4 el mayonaise
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en tenen knoflook en hak ze fijn. Maak de paprika schoon, droog af, halveer en snijd de zaadjes er uit. Snijd daarna in dunne repen. Rooster het brood in een droge koekenpan (of broodrooster) goudbruin.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika en ui 5-6 minuten op middelhoog vuur gaar een zacht. Voeg de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee. Schep de mosselen er door en roerbak 3 minuten. Knijp de citroen er boven uit en schep nog eens goed door en breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de plakken geroosterd brood royaal met mayonaise, verdeel de paprika, ui en mosselen er over. Serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in