fbpx
Menu

BBQ Garnalenspiezen met limoen aioli

We zijn nog lang niet klaar met het delen van lekkere bbq recepten op de site. Vandaag zijn deze garnalenspiezen met limoen aioli aan de beurt. Een echt, zomers barbecue recept als je het mij vraagt. De limoen aioli is lekker fris en smaakt supergoed bij de garnalen. De aioli maken we ‘from scratch’. En dat is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer en een handvol ingrediënten. Kortom, deze garnalenspiezen met limoen aioli moet je echt een keer proberen.

BBQ TIME!

Hoe vaak barbecue jij gemiddeld per jaar? Steek je de bbq alleen in de zomer aan of gebruik je hem ook gewoon in de winter? Dat kan natuurlijk ook heel goed. We hebben afgelopen winter een aantal heerlijke bbq recepten gedeeld op de site. In de zomer probeer ik regelmatig te gaan barbecuen. De ene keer wat uitgebreider dan de andere keer. Soms bereid ik alleen een stukje vlees op de bbq en maak ik daar een salade en wat aardappeltjes bij. Gewoon als avondmaaltijd. En een andere keer maak ik er een heel feest van, met lekkere dips, broodjes, salades enzovoort. Pizza maken op de barbecue vind ik ook altijd erg leuk. Heb jij dat wel eens gedaan?

voor 6 spiezen

Ingrediënten voor de garnalenspiezen

  • 500 gr reuzengarnalen
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • sap van een limoen

Ingrediënten voor de limoen aioli

  • 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
  • Kneepje citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap en rasp 1 limoen
  • 160 ml neutrale olie zonnebloemolie
  • Snuf zout

Zo maak je de limoen aioli

  1. Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Voeg de limoensap,- en rasp toe. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je mayonaise te dun.

  2. Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt. Is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.

Zo maak je de garnalenspiezen

  1. Week de spiezen in een bak met water.

  2. Meng in een kom de limoensap met de rode peper, knoflook en wat zout. Doe de garnalen erbij en roer om. Rijg de garnalen op de spies.

  3. Grill de garnalenspiezen (op de barbecue of in een grillpan) in ongeveer 10 minuten tot ze medium doorbakken zijn.

  4. Serveer de garnalenspiezen met de limoen aioli.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

4 reacties

  • Bettina
    2 augustus 2019 om 16:29

    Lijkt me heerlijk ;) maar mis ik bij het aioli recept niet de mayonaise?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 augustus 2019 om 10:50

    Wij maken de mayonaise zelf van eidooiers en olie. Maar je kan ook een kant en klare mayonaise als basis nemen.

    Beantwoorden
  • DK Alida Eric
    12 juli 2019 om 12:12

    Hoe lang kan je de citroen aoli bewaren in de ijskast ?

    Beantwoorden
  • Annika
    16 juli 2019 om 10:31

    Maximaal 3 dagen.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen