Garnalenspiezen met limoen aioli

Garnalenspiezen met limoen aioli

We zijn nog lang niet klaar met het delen van lekkere bbq recepten op de site. Vandaag zijn deze garnalenspiezen met limoen aioli aan de beurt. Een echt, zomers barbecue recept als je het ons vraagt. De limoen aioli is lekker fris en smaakt supergoed bij de garnalen. De aioli maken we ‘from scratch’. En dat is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer en een handvol ingrediënten. Kortom, deze garnalenspiezen met limoen aioli moet je echt een keer proberen.

Garnalenspiezen met limoen aioli
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor de garnalenspiezen

  • 500 gr reuzengarnalen
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • sap van een limoen

Ingrediënten voor de limoen aioli

  • 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
  • Kneepje citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap en rasp 1 limoen
  • 160 ml neutrale olie zonnebloemolie
  • Snuf zout

Zo maak je de limoen aioli

  1. Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Voeg de limoensap,- en rasp toe. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je mayonaise te dun.

  2. Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt. Is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.

Zo maak je de bbq garnalenspiezen

  1. Week de spiezen in een bak met water.

  2. Begin met het maken van de garnalenspies bbq marinade. Meng in een kom de limoensap met de rode peper, knoflook en wat zout. Doe de garnalen erbij en roer om. Rijg de garnalen op de spies.

  3. Grill de garnalenspiezen (op de barbecue of in een grillpan) in ongeveer 10 minuten tot ze medium doorbakken zijn.

  4. Serveer de bbq garnalenspiezen met de limoen aioli.

Garnalenspiezen met limoen aioli
Garnalenspiezen met limoen aioli
Garnalenspiezen met limoen aioli

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (3 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

BBQ Makkelijke recepten Snelle recepten Garnalen Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in