Garnalen curry met broccoli
De geur van exotische kruiden, kokos en rode pepertjes vullen de lucht terwijl je deze verrukkelijke garnalen curry met broccoli staat te koken. De garnalen zorgen voor een zilte bite en de broccoli geeft een heerlijke crunch aan dit gerecht. Serveer de garnalen curry met rijst en maak het af met verse koriander en basilicum. Een scheutje limoensap geeft het gerecht een frisse touch en maakt het geheel compleet. Geniet van dit smaakvolle en gemakkelijk te bereiden gerecht dat je meeneemt naar het hart van Thailand!
Een geurige curry met pittige rode peper
Met de Thaise Rode currypasta van Fairtrade Original creëer je eenvoudig een authentieke Thaise smaak in dit gerecht. Bij het openen van het zakje worden al je zintuigen geprikkeld met de heerlijke aroma’s van onder andere sjalot, knoflook, citroengras, laos, rode chilipepers, koriander en kaffir lime. Deze authentieke kruidenpasta is gemaakt met eerlijke Fairtrade gecertificeerde ingrediënten, waardoor je niet alleen geniet van de heerlijke smaak, maar ook bijdraagt aan een betere wereld.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr zilvervliesrijst
- 1 pakje Fairtrade Original Thaise Rode Curry Kruidenpasta
- 300 gr grote garnalen
- 500 gr broccoli
- 3 bosuitjes
- 3 takjes koriander
- 3 takjes (Thaise) basilicum
- 2 limoentjes
- 400 ml Fairtrade Original kokosmelk
- (zonnebloem)olie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Maak de garnalen schoon, haal het darmkanaal er uit en verwijder eventueel de staartjes. Snijd de bosui in grove stukken en de broccoli in hele kleine roosjes. Hak de steeltjes van de koriander en basilicum fijn, bewaar de blaadjes om over de curry te strooien.
Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een koekenpan of wok en roerbak de fijngehakte steeltjes van de kruiden, de bosui en broccoliroosjes ongeveer 2 minuten. Roer de Thaise Rode Curry Kruidenpasta er door en roerbak 1-2 minuten mee zodat de geuren uit de currypasta vrijkomen.
Schenk de kokosmelk in de pan, roer door en laat 5 minuten op laag vuur zachtjes koken. Schep de garnalen door de curry en kook ze in ongeveer 3 minuten gaar.
Breng de garnalen curry extra op smaak met vers limoensap. Geef de rijst er bij en bestrooi met de koriander- en basilicumblaadjes.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in