Garnalen curry

Garnalen curry met broccoli

De geur van exotische kruiden, kokos en rode pepertjes vullen de lucht terwijl je deze verrukkelijke garnalen curry met broccoli staat te koken. De garnalen zorgen voor een zilte bite en de broccoli geeft een heerlijke crunch aan dit gerecht. Serveer de garnalen curry met rijst en maak het af met verse koriander en basilicum. Een scheutje limoensap geeft het gerecht een frisse touch en maakt het geheel compleet. Geniet van dit smaakvolle en gemakkelijk te bereiden gerecht dat je meeneemt naar het hart van Thailand!

Een geurige curry met pittige rode peper

Met de Thaise Rode currypasta van Fairtrade Original creëer je eenvoudig een authentieke Thaise smaak in dit gerecht. Bij het openen van het zakje worden al je zintuigen geprikkeld met de heerlijke aroma’s van onder andere sjalot, knoflook, citroengras, laos, rode chilipepers, koriander en kaffir lime. Deze authentieke kruidenpasta is gemaakt met eerlijke Fairtrade gecertificeerde ingrediënten, waardoor je niet alleen geniet van de heerlijke smaak, maar ook bijdraagt aan een betere wereld.

Garnalen curry
Garnalen curry
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Maak de garnalen schoon, haal het darmkanaal er uit en verwijder eventueel de staartjes. Snijd de bosui in grove stukken en de broccoli in hele kleine roosjes. Hak de steeltjes van de koriander en basilicum fijn, bewaar de blaadjes om over de curry te strooien.

  2. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een koekenpan of wok en roerbak de fijngehakte steeltjes van de kruiden, de bosui en broccoliroosjes ongeveer 2 minuten. Roer de Thaise Rode Curry Kruidenpasta er door en roerbak 1-2 minuten mee zodat de geuren uit de currypasta vrijkomen.

  3. Schenk de kokosmelk in de pan, roer door en laat 5 minuten op laag vuur zachtjes koken. Schep de garnalen door de curry en kook ze in ongeveer 3 minuten gaar.

  4. Breng de garnalen curry extra op smaak met vers limoensap. Geef de rijst er bij en bestrooi met de koriander- en basilicumblaadjes.

Garnalen curry

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.