Gamba pan

Gamba pan

Yes ik heb weer een lekker one pot recept voor jullie. Deze gamba pan maak je gewoon in één pan. Lekker makkelijk en weinig afwas. Maar wel een verpletterend resultaat. Fijn! Ik heb dit idee niet zelf bedacht. Het staat op de kaart bij Table 24, een leuke hotspot in Haarlem. Uiteraard geef ik er wel mijn eigen twist aan. Ik maakte er een licht pittige versie van, met knoflook, rode peper en citroen. Lekker! Ook leuk om te serveren als je een etentje geeft, broodje erbij, salade erbij en je bent helemaal klaar.

Ik heb er voor gekozen om de gamba’s deels in de schil te laten. Ik vind het namelijk zelf leuk als je aan tafel nog wat voor je eten moet doen. De gamba’s zijn uiteraard wel schoongemaakt (het darmkanaal en de kop zijn verwijderd). Maar ze hebben nog wel een schil. Als je dit een gedoe vindt, kan je uiteraard ook gepelde gamba’s kopen. Ik koop ze altijd bij Bart’s Fishtales verse vis op ijs (mijn AH heeft dit). Superhandig, want zo heb ik altijd verse vis en schaaldieren binnen handbereik.

 

gamba pan gamba pan

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr gamba’s
1 ui
2 lente uitjes
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
250 ml room
Sap van een halve citroen
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Maak de gamba’s schoon of vraag je visboer. In dit filmpje leg ik je uit hoe je garnalen pelt.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg de gamba’s toe en bak deze rondom aan.

Voeg de room en het sap van een halve citroen toe en laat dit iets inkoken. Als je gamba’s mooi roze van kleur zijn, zijn ze klaar.

Breng de gamba pan op smaak met peper en zout.

Garneer de garnalen met in ringetjes gesneden lente ui en wat gehakte peterselie.

Serveer de gamba pan met brood. Pasta of aardappeltjes kan natuurlijk ook.

gamba pangamba pan gamba pan

 

Tags

Eenpansgerechten Garnalen Vis recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in