Menu
gamba-pan-6.jpg

Gamba pan

Yes ik heb weer een lekker one pot recept voor jullie. Deze gamba pan maak je gewoon in één pan. Lekker makkelijk en weinig afwas. Maar wel een verpletterend resultaat. Fijn! Ik heb dit idee niet zelf bedacht. Het staat op de kaart bij Table 24, een leuke hotspot in Haarlem. Uiteraard geef ik er wel mijn eigen twist aan. Ik maakte er een licht pittige versie van, met knoflook, rode peper en citroen. Lekker! Ook leuk om te serveren als je een etentje geeft, broodje erbij, salade erbij en je bent helemaal klaar.

Ik heb er voor gekozen om de gamba’s deels in de schil te laten. Ik vind het namelijk zelf leuk als je aan tafel nog wat voor je eten moet doen. De gamba’s zijn uiteraard wel schoongemaakt (het darmkanaal en de kop zijn verwijderd). Maar ze hebben nog wel een schil. Als je dit een gedoe vindt, kan je uiteraard ook gepelde gamba’s kopen. Ik koop ze altijd bij Bart’s Fishtales verse vis op ijs (mijn AH heeft dit). Superhandig, want zo heb ik altijd verse vis en schaaldieren binnen handbereik.

Is dit nou een favorietje? Sla hem dan op in je persoonlijke profiel. Dit kan in onze gratis App (heb jij hem al gedownload?) of via de website. Handig, want zo heb je al je favo recepten bij elkaar en hoef je niet meer te zoeken op de blog. Ook kan je zelf online weekmenu’s samenstellen. Hoef je daar ook niet meer over na te denken.

gamba pan gamba pan

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr gamba’s
1 ui
2 lente uitjes
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
250 ml room
Sap van een halve citroen
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Maak de gamba’s schoon of vraag je visboer. In dit filmpje leg ik je uit hoe je garnalen pelt.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg de gamba’s toe en bak deze rondom aan.

Voeg de room en het sap van een halve citroen toe en laat dit iets inkoken. Als je gamba’s mooi roze van kleur zijn, zijn ze klaar.

Breng de gamba pan op smaak met peper en zout.

Garneer de garnalen met in ringetjes gesneden lente ui en wat gehakte peterselie.

Serveer de gamba pan met brood. Pasta of aardappeltjes kan natuurlijk ook.

gamba pangamba pan gamba pan

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan