gamba recept

Gamba’s met citroensaus

We hebben weer een lekker one pot recept voor jullie, gamba’s met citroensaus. Dit gamba’s recept maak je gewoon in één pan. Lekker makkelijk en weinig afwas. Maar wel een verpletterend resultaat. Fijn! We hebben dit idee niet zelf bedacht. Het staat op de kaart bij Table 24, een leuke hotspot in Haarlem. Uiteraard geven wij er onze eigen twist aan. Dit is een licht pittige versie met knoflook, rode peper en citroen. Lekker! Ook leuk om te serveren als je een etentje geeft, broodje erbij, salade erbij en je bent helemaal klaar.

Gamba's schoonmaken

We laten de gamba’s deels in de schil. We vinden het namelijk zelf leuk als je aan tafel nog wat voor je eten moet doen. De gamba’s zijn uiteraard wel schoongemaakt (het darmkanaal en de kop zijn verwijderd). Maar ze hebben nog wel een schil. Als je dit een gedoe vindt, kan je uiteraard ook gepelde gamba’s kopen bij de visboer.

gamba recept
vissoep

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 800 gr gamba's
  • 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 250 ml room
  • Sap van een halve citroen
  • Handje peterselie
  • peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak de gamba’s schoon of vraag je visboer. In dit filmpje leg ik je uit hoe je garnalen pelt.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  3. Voeg de gamba’s toe en bak deze rondom aan.

  4. Voeg de room en het sap van een halve citroen toe en laat dit iets inkoken. Als je gamba’s mooi roze van kleur zijn, zijn ze klaar.

  5. Breng de gamba’s op smaak met peper en zout.

  6. Garneer de garnalen met in ringetjes gesneden lente ui en wat gehakte peterselie.

  7. Serveer de gamba’s met brood. Pasta of aardappeltjes kan natuurlijk ook.

gamba's
Gamba's met citroensaus

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in