Gamba's met citroensaus

Gamba’s met citroensaus

We hebben weer een lekker one pot recept voor jullie, gamba’s met citroensaus. Dit gamba’s recept maak je gewoon in één pan. Lekker makkelijk en weinig afwas. Maar wel een verpletterend resultaat. Fijn! We hebben dit idee niet zelf bedacht. Het staat op de kaart bij Table 24, een leuke hotspot in Haarlem. Uiteraard geven wij er onze eigen twist aan. Dit is een licht pittige versie met knoflook, rode peper en citroen. Lekker! Ook leuk om te serveren als je een etentje geeft, broodje erbij, salade erbij en je bent helemaal klaar.

Gamba's schoonmaken

We laten de gamba’s deels in de schil. We vinden het namelijk zelf leuk als je aan tafel nog wat voor je eten moet doen. De gamba’s zijn uiteraard wel schoongemaakt (het darmkanaal en de kop zijn verwijderd). Maar ze hebben nog wel een schil. Als je dit een gedoe vindt, kan je uiteraard ook gepelde gamba’s kopen bij de visboer.

Gamba’s met citroensaus
Gamba’s met citroensaus

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 800 gr gamba's
  • 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 250 ml room
  • Sap van een halve citroen
  • Handje peterselie
  • peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Maak de gamba’s schoon of vraag je visboer. In dit filmpje leg ik je uit hoe je garnalen pelt.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  3. Voeg de gamba’s toe en bak deze rondom aan.

  4. Voeg de room en het sap van een halve citroen toe en laat dit iets inkoken. Als je gamba’s mooi roze van kleur zijn, zijn ze klaar.

  5. Breng de gamba’s op smaak met peper en zout.

  6. Garneer de garnalen met in ringetjes gesneden lente ui en wat gehakte peterselie.

  7. Serveer de gamba’s met brood. Pasta of aardappeltjes kan natuurlijk ook.

Gamba’s met citroensaus
Gamba’s met citroensaus

Tags

Camping Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Garnalen Gezonde recepten Notenvrije recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (17 stemmen)

30 mei 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in