
Gamba’s met citroensaus
We hebben weer een lekker one pot recept voor jullie, gamba’s met citroensaus. Dit gamba’s recept maak je gewoon in één pan. Lekker makkelijk en weinig afwas. Maar wel een verpletterend resultaat. Fijn! We hebben dit idee niet zelf bedacht. Het staat op de kaart bij Table 24, een leuke hotspot in Haarlem. Uiteraard geven wij er onze eigen twist aan. Dit is een licht pittige versie met knoflook, rode peper en citroen. Lekker! Ook leuk om te serveren als je een etentje geeft, broodje erbij, salade erbij en je bent helemaal klaar.
Gamba's schoonmaken
We laten de gamba’s deels in de schil. We vinden het namelijk zelf leuk als je aan tafel nog wat voor je eten moet doen. De gamba’s zijn uiteraard wel schoongemaakt (het darmkanaal en de kop zijn verwijderd). Maar ze hebben nog wel een schil. Als je dit een gedoe vindt, kan je uiteraard ook gepelde gamba’s kopen bij de visboer.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 pers.
- 800 gr gamba's
- 1 ui
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 250 ml room
- Sap van een halve citroen
- Handje peterselie
- peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Maak de gamba’s schoon of vraag je visboer. In dit filmpje leg ik je uit hoe je garnalen pelt.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de gamba’s toe en bak deze rondom aan.
Voeg de room en het sap van een halve citroen toe en laat dit iets inkoken. Als je gamba’s mooi roze van kleur zijn, zijn ze klaar.
Breng de gamba’s op smaak met peper en zout.
Garneer de garnalen met in ringetjes gesneden lente ui en wat gehakte peterselie.
Serveer de gamba’s met brood. Pasta of aardappeltjes kan natuurlijk ook.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan