Rabarbertaart

Rabarbertaart

Oh het rabarberseizoen is alweer bijna voorbij (nog een maandje) en ik heb nog niet eens een recept met deze mooie roze stengels gedeeld. Gelukkig bedacht ik net op tijd het recept voor deze rabarbertaart. Een supermakkelijk taartje, wat er wel heel feestelijk uitziet. Weinig moeite, groots resultaat, daar houden wij van bij Uit Pauline’s keuken. Als kind at ik altijd gestoofde rabarber, wij hadden altijd mega grote planten in de tuin staan. Mijn eigen rabarberoogst is wat minder succesvol. Ik probeer het al jaren, maar tegen de tijd dat je de rabarber moet eten (na 21 juni mag je het officieel niet meer eten) kom ik vaak nog niet verder dan 3 kleine stengeltjes. Ach wie het kleine niet eert…

Rabarber roosteren

Stoven dus. Maar nog lekkerder is roosteren. En dat is wat er eigenlijk ook in dit galette recept gebeurd. De rabarber wordt met een beetje honing geroosterd. Er komt veel sap vrij, maar dat is niet erg. Dat vangen we op door wat ricotta met honing op de bodem van de taart te verdelen. Dat maakt het lekker romig. Om het nog romiger te maken serveer ik deze rabarbertaart het liefst met een bolletje vanille of yoghurtijs. Als het taartje dan nog lauwwarm is, is het helemaal een feest. Je zou deze galette met rabarber dus ook prima als dessert kunnen serveren. Of als taartje bij de koffie. Een ding is zeker, dat wordt smullen.

Rabarbertaart
Rabarbertaart

Ingrediënten voor 6 personen
1 lap vers bladerdeeg (liefst rond)
400 gr rabarber
Sap van een halve sinaasappel
250 gr ricotta
1 ei om te bestrijken
30 gr amandelschaafsel
1 el + 2 el honing
Evt. vanille- of yoghurtijs

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Was de rabarber, verwijder het uiteinde en snijd ze in stukken van ongeveer 20 cm lang. Zijn je stengels heel dik, halveer ze dan in de lengte.

Meng de ricotta met 1 el honing.

Neem een lap bladerdeeg en snijd deze bij tot een rondje. Je kan bij sommige supermarkten ook ronde plakken bladeerdeeg kopen, dat is helemaal ideaal. Prik er met een vork een aantal gaatjes in.

Verdeel de ricotta over het midden van de taart. Leg de rabarberstengels hierop. Leg ze dicht tegen elkaar aan.

Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen.

Bestrijk de randen met een losgeklopt eitje en garneer deze met wat amandelschaafsel.

Meng 2 el honing met het sap van een halve sinaasappel. Bestrijk de rabarber met dit mengsel.

Bak de galette met rabarber in ongeveer 20 – 25  minuten goudbruin. Wordt hij tussentijds de donker, dek hem dan af met aluminiumfolie.

Laat de galette iets afkoelen en serveer met vanille- of yoghurtijs.

Rabarbertaart
Rabarbertaart

Tags

Taart recepten Brood en deeg Moederdag Verjaardag Lente recepten Zomer recepten Bakrecepten Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in