Frittata met spaghetti en zongedroogde tomaat
Deze frittata met spaghetti is eigenlijk een no waste recept. Voor wanneer er pasta overblijft van de vorige dag. Maar waneer er net als bij ons eigenlijk nooit pasta overblijft dan is het toch niet echt een specifiek recept tegen verspilling van eten. Bij ons gaat de pasta namelijk gewoon op. Maar zo’n klein beetje boerenkool, dat kun je dan misschien weer wel nog net in de koelkast hebben liggen. Voor wanneer je juist speciaal voor dit recept boerenkool gaat kopen dan kun je hier een receptje vinden voor boerenkoolpesto. Zo wordt het toch nog een no waste recept!
Frittata is overigens een soort van omelet, Italiaans. In dit geval voeg ik pasta toe. In Italië noemen ze dit pasta frittata oftewel spaghetti taart. Bijna alles wat de Italianen maken is lekker en dit ook. Het verschil met een omelet is dat een frittata een lekker dik eiermengsel is en langzaam in de pan of oven gegaard wordt. In plaats van bij een omelet dun en snel. Omdat hij dikker is kun je er ook meer ingrediënten aan toevoegen. In deze frittata met spaghetti gebruik ik een “restje” spaghetti, boerenkool en zongedroogde tomaatjes. Die spaghetti ziet er leuk uit en is ook nog eens heel lekker.
Nu we het toch over no waste hebben. Wanneer je toch iets van dit frittata recept heb gemaakt kun je het heel goed meenemen als lunch. Misschien moet je maar gewoon express te veel maken, dan heb je morgen nog wat voor de lunch!
Ingrediënten voor 4 personen
80 gr spaghetti
300 gr boerenkool, gesneden
5 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
6 grote eieren
20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
1 teen knoflook, fijngesneden
Flinke hand basilicumblaadjes
Peper en zout naar smaak
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de grill van de oven voor (heb je geen grill zet de oven dan zo heet mogelijk met alleen bovenwarmte). Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Klop de eieren samen met wat peper en zout en Parmezaanse kaas los in een mengkom.
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan een koekenpan (eentje die in de oven kan van ongeveer 20cm doorsnede). Bak de fijngesneden knoflook totdat hij begint te kleuren. Voeg de boerenkool toe en bak dit totdat het geslonken is.
Voeg de reepjes zongedroogde tomaat en de gekookte spaghetti toe en giet dan het eiermengsel over de boerenkool. Bak de frittata met spaghetti op een half hoog vuur voor ongeveer 2-3 minuten. Zet de pan in de oven en grill de bovenkant in 4-5 minuten goudbruin of tot het ei aan de bovenkant gestold is.
Bestrooi de pasta frittata met de basilicum. Lekker met boerenbrood.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in