
Fried rice recept met ei



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr gekookte rijst
- 250 gr rauwe garnalen (schoongemaakt )
- 200 gr sperziebonen
- 150 gr doperwten
- 4 bosuien
- 2 teentjes knoflook
- 3 eieren
- 3 el sojasaus
- 1 el vissaus
- Sesamolie
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Haal de schil van de knoflook en hak fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de sperziebonen in stukjes.
Verhit de sesamolie in een wok of koekenpan. Wanneer de pan goed heet is voeg je de garnalen toe en bak ze mee tot ze roze kleuren. Haal ze uit de pan en zet even apart. Voeg de knoflook en bosui toe aan de pan. Bak al omscheppend 1-2 minuten. Voeg de rijst en sperzieboontjes toe en bak de rijst 4-5 minuten constant omscheppend knapperig. Meng de sojasaus, vissaus, en doperwten door de rijst. En bak nog 2-3 minuten.
Klop ondertussen in een kom de eieren los met zout en peper. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de omelet in 3-4 minuten tot hij aan beide kanten gestold is. Schud op een bord of plank en snijd in reepjes. Meng de reepjes omelet en garnalen door de rijst.
Verdeel de rijst over de borden en garneer eventueel met koriander.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan