Gnocchi met cavolo nero
Onlangs deelde ik het recept voor zoete aardappel gnocchi met jullie. En vandaag een lekker ideetje daarmee. Met cavolo nero. Beter bekend als palmkool of Toscaanse boerenkool. Ik vind hem persoonlijk net iets lekkerder dan onze Hollandse versie. Maar dat heb ik bijna met alles wat uit Italië komt (hallo ijsjes en hallo pizza). Cavolo Nero heeft wat meer bite. Waar koop ik palmkool? deze vraag krijg ik regelmatig. Het is soms wat lastig te vinden, maar de betere groentewinkel heeft het zeker. Kan je het niet vinden, dan kan je uiteraard ook gewone boerenkool gebruiken.
Ik maakte dit recept dus met de zoete aardappel gnocchi, maar het kan ook met gewone gnocchi. Voor mijn part koop je de kant en klare versie, ik doe dat zelf ook wel eens en heb daar helemaal geen problemen mee. Want het moet wel easy blijven natuurlijk. Ik heb de palmkool op smaak gebracht met ansjovis, lekker zoutig. Je zou ook wat pancetta mee kunnen bakken. En natuurlijk gaat er rijkelijk Parmezaan over. Nog zo’n fijne uit Italië. Ik moet er snel maar weer eens naar toe (zegt zij die nu in Australië vertoeft). Mocht je benieuwd zijn naar mijn Ozzie updates, volg mij dan op Instagram. In de tussentijd houdt Chief Kitchen Annika de boel hier een beetje in de gaten. Dus aan inspiratie geen gebrek. Geniet ervan.
Ingredienten voor 4 personen
1 x recept zoete aardappel gnocchi (of 600 gr gewone)
300 gr Cavolo nero
1 rode ui
1 teentje knoflook
5 ansjovisfilets
Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Bereid de gnocchi volgens het recept. Gebruik je een kant en klare gnocchi kook deze dan in 3 – 4 minuten gaar in ruim water met zout. De gnocchi is klaar als deze boven komt drijven.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de ansjovis fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Was de palmkool en snijd deze in grove stukken. Roerbak de palmkool mee. Dit heeft een minuut of 5 nodig. Dan is hij nog lekker crispy. Breng de cavolo nero op smaak met peper en zout.
Meng de gnocchi met de palmkool en bak het nog even kort aan. Ik vind het zelf altijd lekker als mijn gnocchi een krokant laagje heeft.
Serveer de zoete aardappel gnocchi met de cavolo nero en garneer het rijkelijk met Parmezaan.
Buon appetito.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in