Franse Mini Quiche met geitenkaas

Franse Mini Quiche met geitenkaas

Quiche komt uit Frankrijk, uit Lotharingen om precies te zijn, vandaar ook de naam Quiche Lorraine. De traditionele quiche lorraine wordt gemaakt met spek, dit wordt samen met ei en room in een deegbodem gebakken. Aan deze hartige taart kan je eigenlijk alles toevoegen wat je lekker vindt. De mini quiche wordt vaak gegeten als voorgerecht, of tijdens de lunch met een lekkere salade er bij.

Ik eet best wel vaak quiche, vaak gebruik ik het om de restjes op te maken. Je kan het deeg zelf maken, maar je kan ook plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg gebruiken. Dit laatste is iets minder vet en gebruik ik de laatste tijd steeds vaker. Ik heb deze keer mini quiches gemaakt, in kleine vormpjes. Uiteraard kan je er ook 1 grote taart van maken.

Franse quiche

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes hartige taartdeeg
3 eieren
100 ml crème fraîche
50 gr zachte geitenkaas
4 plakjes rauwe ham
50 gr tuinerwten
1 uitje
Peper en zout

Materialen
4 kleine vormpjes van 10 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes hartige taart deeg ontdooien.

Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie.

Voeg de tuinerwten toe en bak deze kort mee.

Vet de mini quiche vormpjes in met wat boter en bekleed ze met het deeg.

Prik met een vork, gaatjes in het deeg.

Verdeel de uit en de tuinerwtjes over de bodem.

Klop de eieren luchtig met de creme fraîche en breng dit op smaak met peper en zout.

mini quiche

Giet het mengsel over de taartjes. Verkruimel de geitenkaas er over en verdeel de ham over de taartjes.

Bak de mini quiches in ongeveer 20 minuten af.

mini quiche

 

Tags

Hartige taarten & quiche Geitenkaas Franse recepten

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in