Frambozen ontbijt trifle

Frambozen ontbijt trifle

De dag beginnen met een ontbijt trifle, ik kan het iedereen aanraden. Kijk ik snap heus wel dat je hier ’s ochtends om 7 uur (met de slaap nog in je ogen) geen zin in hebt. Bewaar hem dan maar lekker voor het weekend. Dan mag je best iets meer je best doen. Extra leuk ook als je logees hebt. De grap zit hem vooral in de presentatie. Ik mag daar graag een leuke twist aan geven. Je kunt natuurlijk alles gewoon in een kommetje scheppen. Dan heb je kwark met muesli en frambozen. Ook prima. Maar dit staat veel gezelliger toch?

Ik ben blij dat ik van moeder natuur wat extra tijd heb gekregen om deze zomerse receptjes met jullie te delen. Ik heb er nogal wat klaar staan namelijk. Stel dat nu de herfst was losgebarsten en het koud en regenachtig was, dan was dit recept wat minder goed getimed. Maar nu kan het nog best.  Ik heb frambozen uit eigen tuin gebruikt. Althans een deel, de oogst was nog niet zo dusdanig groot. Ik heb mijn moestuin omgetoverd tot fruittuin en dat is me toch leuk. Lekker fruit plukken uit eigen tuin. In plaats van frambozen kan je ook ander fruit gebruiken. Deze ontbijt trifle is ook lekker met aardbeien, of met mango of met blauwe bessen. Kan eigenlijk allemaal wel. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

ingredienten-frambozen

ontbijt trifle

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr kwark
200 + 100 gr frambozen
1 el honing
8 el muesli

Zo maak je het
Pureer 200 gr frambozen glad met de honing en de kwark. In plaats van kwark kan je ook Griekse yoghurt gebruiken. Houd de rest van de frambozen achter ter garnering.

Neem 4 leuke (niet al te grote) glaasjes en bouw je ontbijt trifle op.

Begin met een laagje frambozenkwark, verdeel daarover een el muesli (ik nam die van Zonnatura met rood fruit) en daarover wat verse framboosjes. Ga zo door tot al je ingrediënten op zijn.

Garneer de ontbijt trifles met wat verse frambozen.

Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

ingredienten-frambozen ingredienten-frambozen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Pasen Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

20 september 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in