
Flat iron steak spiesjes met maïsmole
Flat iron steak is een stuk rundvlees gemaakt van de sukade – in de schouder van het rund – dat bekend staat om zijn malsheid en diepe smaak. Dit deel wordt vaak gebruikt voor low and slow suddergerechten (zoals dit heerlijke Limburgs zuurvlees), maar als de slager de dikke zeen verwijdert, ontstaat er een prachtige steak. Kortom: vraag je slager om hulp! Dit type rundvlees krijgt niet zoveel aandacht als zou moeten, vinden wij. Daarom maakten wij van dit malse vlees flat iron steak spiesjes, die we serveren met een frisse Mexicaanse maïsmole.
De flat iron steak marineren
Deze steak spiezen zijn zo gemaakt. De truc zit ‘m in de marinade tjokvol specerijen (paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, kaneel, chilivlokken, gedroogde oregano, komijn en zout). Je kan het vlees de avond van tevoren in de marinade zetten, daar word het alleen maar lekkerder van. Als je wat minder tijd hebt, is 30 minuten ook oké.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 450 gr flat iron steak
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr grote champignons
- 1 limoen
- 1,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl gerookt paprikapoeder
- 0,5 tl kaneel
- 0,25 tl chilivlokken
- 1 tl gedroogde oregano
- 0,25 tl komijn
- 1 tl zout
- peper en zout
- olijfolie
De maïsmole
- 300 gr maïs (uit blik)
- 1 avocado
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
Zo maak je het
Maak de marinade voor de steak. Doe alle specerijen (paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, kaneel, chilivlokken, gedroogde oregano, komijn en zout) bij elkaar in een kommetje, pers de teentjes knoflook er bovenuit en meng de olijfolie door het mengsel.
Dep de flat iron steak droog met keukenpapier. Snijd in plakjes van 1 cm dik. Doe de plakjes in een ziploc zakje en schep de marinade erbij. Doe de ziploc zak dicht en masseer de marinade in het vlees. Laat 30 minuten marineren, of wanneer je de tijd hebt langer.
Begin aan de maïsmole. Hak de rode ui fijn. Doe de maïskorrels en rode ui in het hakmolentje van de staafmixer, doe het vruchtvlees van de avocado erbij. Pers de knoflook uit boven het bakje en hak tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de champignons schoon en snijd ze in zo dik mogelijke plakken.
Rijg de plakjes steak en champignons dicht tegen elkaar op een spies en vorm zo 4 spiesen. Gril ze in een grillpan in 3-4 minuten rondom bruin.
Schep de maïsmole op een bord en strijk met de achterkant van een lepel glad zodat het hele bord bedekt is. Leg de spiezen er op. Hak de koriander grof en strooi samen met wat chilivlokken over de flat iron spiezen. Snijd de limoen in parten en geef bij de spiezen.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan