Flammkuchen met zalm
Zelf flammkuchen maken is heel leuk om te doen. Dit is een lekker en simpel recept voor flammkuchen met zalm. Ook het deeg maken we zelf. Je kan ook gewoon een kant en klaar deeg maken als je weinig tijd hebt, maar zelf flammkuchendeeg maken is ook echt niet ingewikkeld. Met bloem, water en gist kom je al een heel eind. Je kunt flammkuchen zien als een witte pizza. Dus zonder tomatensaus maar met een topping van crème fraîche en zure room. Lekker! Qua toppings kan je al net zo variëren als met een pizza. Traditioneel wordt hij gegeten met spek en ui maar deze flammkuchen met zalm is ook echt een aanrader.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2 - 4 personen
- 350 gr bloem
- 5 gr gist
- 7 gr zout
- 210 gr lauw water
- Scheutje olijfolie
Topping
- 200 gr crème fraîche
- 125 gr zure room
- 200 gr gerookte zalm
- 80 gr fetakaas
- 50 gr rucola
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de bloem in de kom van je keukenmachine. (Uiteraard kan je het ook met de hand kneden).Voeg het gist en het zout los van elkaar toe (dus niet mengen van tevoren). Voeg het water en een scheutje olijfolie toe. Kneed er in 10 minuten een soepel deeg van. Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Je moet het als een kauwgombal uitelkaar kunnen trekken.
Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek.
Verwarm de oven alvast voor op 250 graden (boven- en onderwarmte).
Verdeel het deeg in 3 ballen en rol ze heel dun uit op een vel bakpapier. Het kan in een rechthoek maar ook in een cirkel, net wat jij wilt. Je kunt het deeg ook verdelen over 1 grote bakplaat.
Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem. Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af.
Verdeel de gerookte zalm over de gebakken bodem. Breng dit op smaak met wat peper en zout. Garneer de flammkuchen met wat rucola en verkruimel er wat feta overheen.
Serveer de flammkuchen met zalm meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in