Flammkuchen met gerookte zalm

Flammkuchen met gerookte zalm

Zelf flammkuchen maken is heel leuk om te doen. Dit is een lekker en simpel flammkuchen recept met gerookte zalm. Ook het deeg maken we zelf. Je kan ook gewoon een kant en klaar deeg maken als je weinig tijd hebt, maar zelf flammkuchendeeg maken is ook echt niet ingewikkeld. Met bloem, water en gist kom je al een heel eind. Je kunt flammkuchen zien als een witte pizza. Dus zonder tomatensaus maar met een topping van crème fraîche en zure room. Lekker! Qua toppings kan je al net zo variëren als met een pizza. Traditioneel wordt hij gegeten met spek en ui maar deze flammkuchen met zalm is ook echt een aanrader. Kijk hier voor nog meer lekkere deeg recepten.

Flammkuchen met gerookte zalm

Deeg voor 3 kleine of 1 hele grote
350 gr (spelt)bloem
5 gr gist
7 gr zout
210 gr lauwwarm water
Scheut olijfolie

Topping
200 gr crème fraîche
125 gr zure room
200 gr gerookte zalm
50 gr rucola
80 gr fetakaas

Zo maak je het
Doe de bloem in de kom van je keukenmachine. (Uiteraard kan je het ook met de hand kneden).

Voeg het gist en het zout los van elkaar toe (dus niet mengen van tevoren). Voeg het water en een scheutje olijfolie toe.

Kneed er in 10 minuten een soepel deeg van. Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Je moet het als een kauwgombal uitelkaar kunnen trekken.

Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek.

Rook in de tussentijd de zalm. Als je kant en klare zalm heb kun je deze stap overslaan. Laat de zalm afkoelen en scheur deze in stukjes met 2 vorken. Leg apart.

Verwarm de oven alvast voor op 250 graden.

Verdeel het deeg in 3 ballen en rol ze heel dun uit op een vel bakpapier. Het kan in een rechthoek maar ook in een cirkel, net wat jij wilt. Je kunt het deeg ook verdelen over 1 grote bakplaat.

Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem.

Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af.

Verdeel de gerookte zalm over de gebakken bodem. Breng dit op smaak met wat peper en zout.

Garneer de flammkuchen met wat rucola en verkruimel er wat feta overheen.

Serveer meteen.

Flammkuchen met gerookte zalm

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Brood en deeg Zalm Franse recepten Vis recepten Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

6 maart 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in