
Fettuccine Alfredo



Bestel nu!
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Bekijk hierIngrediënten
- 300 gr fettuccine (linguine of tagliatelle)
- 500 gr cherry tomaten aan tak
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 50 gr rucola
- 20 + 75 gr roomboter
- 100 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt + extra om te garneren)
- 3 takjes salie
- 2 takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Kook de fettuccine volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af, bewaar ongeveer 150 mililiter kookvocht.
Knip de tomaatjes in kleinere trosjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de cherrytomaatjes tot er bruine plekjes op komen. Haal ze uit de koekenpan en leg ze op een bord.
Haal ondertussen de schil van de uien en tenen knoflook. Snijd de ui in dunne ringen en de hak de knoflook fijn. Haal de salieblaadjes van de takjes en hak fijn.
Smelt een klontje boter in de koekenpan. Fruit 2-3 minuten de ui, knoflook en salie in de gesmolten boter. Ris de blaadjes tijm van de takjes en roer door het uimengsel. Schep uit de pan op een bord.
Schenk het kookvocht in de koekenpan en laat de rest van de boter (75 gram) op laag vuur in het kookvocht smelten. Voeg beetje bij beetje 100 gram geraspte kaas toe en blijf goed roeren tot alles gesmolten is. Schep het uimengsel en de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met extra Parmezaanse kaas, een flinke toef rucola en de tomaatjes.


25 juli 2022
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan