Fettuccine Alfredo

Pasta Alfredo

Wij zijn dol op Italiaanse klassiekers! Jij ook? Dan is deze Pasta Alfredo echt het proberen waard. Lekker en supersnel klaar! Dit pastagerecht bestaat hoofdzakelijk uit boter en geraspte Parmezaanse kaas. What’s not to like? Zorg dat je de kaas zo fijn mogelijk raspt dat helpt bij het maken van de saus. Bak er tomaatjes bij en serveer de fettuccine met extra Parmezaanse kaas en een flinke toef rucola. Kun je geen fettuccine vinden, gebruik dan linguine of tagliatelle. Bekijk ook eens onze andere pasta recepten, we hebben al heel veel lekkers online staan.

Pasta Alfredo
Fettuccine Alfredo

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten

  • 300 gr fettuccine (linguine of tagliatelle)
  • 500 gr cherry tomaten aan tak
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr rucola
  • 20 + 75 gr roomboter
  • 100 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt + extra om te garneren)
  • 3 takjes salie
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de fettuccine volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af, bewaar ongeveer 150 mililiter kookvocht.

  2. Knip de tomaatjes in kleinere trosjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de cherrytomaatjes tot er bruine plekjes op komen. Haal ze uit de koekenpan en leg ze op een bord.

  3. Haal ondertussen de schil van de uien en tenen knoflook. Snijd de ui in dunne ringen en de hak de knoflook fijn. Haal de salieblaadjes van de takjes en hak fijn.

  4. Smelt een klontje boter in de koekenpan. Fruit 2-3 minuten de ui, knoflook en salie in de gesmolten boter. Ris de blaadjes tijm van de takjes en roer door het uimengsel. Schep uit de pan op een bord.

  5. Schenk het kookvocht in de koekenpan en laat de rest van de boter (75 gram) op laag vuur in het kookvocht smelten. Voeg beetje bij beetje 100 gram geraspte kaas toe en blijf goed roeren tot alles gesmolten is. Schep het uimengsel en de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout.

  6. Verdeel de pasta Alfredo over de borden. Garneer met extra Parmezaanse kaas, een flinke toef rucola en de tomaatjes.

Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in