Mexicaanse bloemkool uit de oven
Ik ben dol op peulvruchten. Ze zijn super gezond en voedzaam en heel veelzijdig in gebruik. Ik gebruik vaak bruine bonen in de chili, witte bonen in een salade en kidneybonen in Mexicaanse recepten. En nog leuker vind ik het om in dit geval een Oerhollandse bloemkool een Mexicaanse twist te geven, door er bonen, mexicaanse kruiden en cheddar kaas aan toe te voegen.
Ik heb de bloemkool zelf niet voorgekookt, maar ik raad je aan dit wel te doen. Want dan hij is sneller klaar. Ik heb een bonenmix toegevoegd, deze bestaat uit maïs, kidneybonen, bruine bonen en kikkererwten. Wij aten dit met zijn tweeën als hoofdgerecht. De bonen zijn eiwitrijk en vullen daarom heel goed. Het recept is voor 4 personen als bijgerecht. Grill er een lekker kippetje bij of serveer het met gepofte zoete aardappel. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het vooral even weten via social media als je het gemaakt hebt.
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote bloemkool
1 pot bonenmix (maïs, kidneybonen, bruine bonen en kikkererwten)
200 gr cherry tomaten
1 rode ui
1 x recept voor bechamelsaus
40 gr cheddar of een belegen kaas
1 tl komijn
Peper en zout
Zo maak je het
Snij de bloemkool in roosjes en was ze.
Kook de bloemkool in 5 minuten beetgaar in water met zout. Je kunt deze stap eventueel overslaan, alleen moet je dan de oventijd verdubbelen.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Maak de bechamelsaus volgens het recept.
Verdeel de bloemkoolroosjes over een ingevette ovenschaal.
Spoel de bonenmix even af onder de kraan en voeg ze bij de bloemkool.
Pel en snipper de ui en halveer de cherrytomaatjes. Voeg dit ook bij de bloemkool.
Breng de bloemkool op smaak met komijn en royal peper en zout.
Hussel het even goed door elkaar.
Giet de bechamelsaus over de bloemkoolschotel en garneer het met de cheddar kaas.
Bak de Mexicaanse bloemkool in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin in de oven. Heb je de bloemkool niet voorgekookt, laat de bloemkool dan zeker 40 minuten in de oven staan.
Geniet ervan!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in