
Traybake met zalm
Ziet deze traybake met zalm er niet goddelijk uit? Dit traybake recept is in ieder geval eentje waar je heel blij van wordt. Het is namelijk heel makkelijk om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is alles zo in de oven schuiven.
Traybake vis
We deelden eerder al andere traybake recepten. Eigenlijk kun je van iedere keuken wel een traybake maken. Wat dacht je van een Mexicaanse traybake, Thaise traybake of een Italiaanse traybake? Dit keer gingen we aan de slag met een traybake met vis. Zalm uit de oven is namelijk harstikke lekker. Daarbij deden we gamba’s, venkel, aardappeltjes en trostomaatjes. Loopt het water al uit je mond?


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmmoten
- 12 grote garnalen (gamba's)
- 750 gr krieltjes (in schil)
- 2 st venkel
- 250 gr trostomaatjes
- 2 rode uien
- 1 citroen (biologisch)
- Handjevol verse dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Kook in de tussentijd de krieltjes in schil in een pan met kokend water 10 minuten voor.
Snijd de rode ui in partjes en de venkel in repen. Zorg dat je het middelste stuk uit de venkel verwijderd.
Neem een grote ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie.
Verdeel de zalm en de garnalen over de schaal. Breng het royaal op smaak met peper en zout.
Verdeel nu ook de krieltjes, de venkel, de rode ui en de tomaatjes over de schaal.
Snijd de citroen in partjes en leg deze op en tussen de vis.
Schuif de traybake in de oven en bak alles in 20 minuten gaar.
Garneer de traybake met zalm met wat verse dille. Je kunt de schaal in zijn geheel op tafel zetten, maar je kunt alles ook alvast over de borden verdelen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan