Courgette lasagne

Courgette lasagne

We snappen helemaal dat dit recept voor courgette lasagne zonder pastabladen zo populair is. Het is supergezond, koolhydraatarm en ook heel erg lekker. Je kunt er eventueel ook wat (kip)gehakt aan toevoegen, maar dat is niet perse nodig. Hij is zo in zijn eenvoud ook gewoon goed. Een leuke variatie hierop is dit recept voor aubergine lasagne. Ook een aanrader.

 

ingredienten groente

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 grote courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 bol mozzarella
  • 80 gr geraspte kaas
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Knoflookolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snij de courgettes in plakken van ongeveer 3 mm. Het beste kan je hier een mandoline voor gebruiken, maar dit lukt ook met een mes of een kaasschaaf. Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Bestrijk de courgette linten met de knoflookolie en grill ze in ongeveer 1 minuut per kant goudbruin. Laat de courgettes uitlekken op een keukenpapiertje. Dep ze goed droog anders wordt je lasagne erg nat.

  2. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

  3. Voor de tomatensaus snipper je de ui en hak je de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Snij de paprika en de aubergine in blokjes en bak deze kort mee. Voeg de tomatenpassata toe en breng de saus op smaak met de Provençaalse kruiden en wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.

  4. Snij de mozzarella in plakken. Neem een ovenschaal en verdeel wat van de saus over de bodem van de schaal. Leg hierop de courgette linten. Verdeel een paar plakjes mozzarella over de courgette en verdeel daarover weer een laagje saus. Herhaal deze stappen totdat de saus op is. Eindig met een laag courgette met daarop een paar plakken mozzarella en de geraspte kaas.

  5. Bak de courgette lasagne in ongeveer 20 minuten af op 180 graden.

    Laat de courgette lasagne iets afkoelen voor je hem serveert.

Courgette lasagne

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (43 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in