Farfalle met broccoli, kip en kaassaus

Farfalle met broccoli, kip en kaassaus

Ben jij op zoek naar een verrukkelijk pastagerecht dat makkelijk en snel op tafel staat? Dan hebben we een topper voor je! Deze farfalle met broccoli en romige kaassaus is een absolute must-try voor alle pasta-liefhebbers. Sappige kip, knapperige amandelen en romige gorgonzola in combinatie met farfalle pasta, broccoli en basilicum: een gerecht bomvol smaak. Perfect voor een doordeweekse avond, dus! Deze pasta broccoli is ook nog eens snel klaar, binnen 20 minuten kun jij al genieten van een heerlijk bordje.

Eet deze pasta op jouw manier

Het mooie van deze pasta is dat je hem gemakkelijk kunt aanpassen aan jouw voorkeur. Houd je bijvoorbeeld niet van blauwe kaas? Maak ‘m dan met geitenkaas voor een heerlijke twist. Liever vega? Laat de kip dan weg, of vervang door plantaardige kipstuckjes.

Farfalle met broccoli, kip en kaassaus
Farfalle met broccoli, kip en kaassaus
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 350 gr kippendijfilets
  • 1 grote ui
  • 500 gr broccoli
  • 400 gr farfalle pasta
  • 200 ml slagroom
  • 150 gr gorgonzola
  • 80 gr amandelen
  • 3 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Dep de kippendijfilets droog met een stukje keukenpapier. Bestrooi ze aan beide kanten royaal met peper en zout. Snijd de kippendijfilets in reepjes.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Doe de farfalle en broccoli in de pan, en kook het voor 9 -10 minuten tot de pasta beetgaar is.

  3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schud ze op een bordje.

  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, en bak de kipreepjes bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.

  5. Doe eventueel nog wat extra olijfolie in de pan en fruit de ui aan. Voeg de room en gorgonzola toe. Roer goed door tot er een mooie gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Doe de kip terug in de pan, en warm het nog 1 minuut door in de pan.

  6. Giet de pasta en broccoli af. Verdeel het over de borden. Schep de saus en kip over de pasta, garneer het met amandelen en verse basilicumblaadjes.

Ingrediënt broccoli
Farfalle met broccoli, kip en kaassaus

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in