Farfalle met broccoli, kip en kaassaus
Ben jij op zoek naar een verrukkelijk pastagerecht dat makkelijk en snel op tafel staat? Dan hebben we een topper voor je! Deze farfalle met broccoli en romige kaassaus is een absolute must-try voor alle pasta-liefhebbers. Sappige kip, knapperige amandelen en romige gorgonzola in combinatie met farfalle pasta, broccoli en basilicum: een gerecht bomvol smaak. Perfect voor een doordeweekse avond, dus! Deze pasta broccoli is ook nog eens snel klaar, binnen 20 minuten kun jij al genieten van een heerlijk bordje.
Eet deze pasta op jouw manier
Het mooie van deze pasta is dat je hem gemakkelijk kunt aanpassen aan jouw voorkeur. Houd je bijvoorbeeld niet van blauwe kaas? Maak ‘m dan met geitenkaas voor een heerlijke twist. Liever vega? Laat de kip dan weg, of vervang door plantaardige kipstuckjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 350 gr kippendijfilets
- 1 grote ui
- 500 gr broccoli
- 400 gr farfalle pasta
- 200 ml slagroom
- 150 gr gorgonzola
- 80 gr amandelen
- 3 takjes verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Dep de kippendijfilets droog met een stukje keukenpapier. Bestrooi ze aan beide kanten royaal met peper en zout. Snijd de kippendijfilets in reepjes.
Pel de ui en snipper fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Doe de farfalle en broccoli in de pan, en kook het voor 9 -10 minuten tot de pasta beetgaar is.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schud ze op een bordje.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, en bak de kipreepjes bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
Doe eventueel nog wat extra olijfolie in de pan en fruit de ui aan. Voeg de room en gorgonzola toe. Roer goed door tot er een mooie gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Doe de kip terug in de pan, en warm het nog 1 minuut door in de pan.
Giet de pasta en broccoli af. Verdeel het over de borden. Schep de saus en kip over de pasta, garneer het met amandelen en verse basilicumblaadjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in