
Enchilada’s met Kip
Vandaag gaan we weer eens op de Mexicaanse tour. Een van mijn favoriete keukens als het om thuis koken gaat. Ik heb enchilada’s gemaakt met kip. Iets wat ik al super vaak heb gegeten, maar waarvan ik nog nooit het recept heb gedeeld. Stom! Ik ben echt dol op Mexicaanse recepten. In de eerste plaats omdat ze niet te ingewikkeld zijn maar vooral om de smaak. Love it! Je zou de enchilada’s ook kunnen vullen met gehakt of met pulled pork, ja echt dat is lekker. Maar vandaag houden we het lekker makkelijk en gebruik ik kip.
Ook leuk om als onderdeel van een Mexican Dinner Party te serveren. Ik houd van thema feestjes (als het om eten gaat, geen verkleedpartijen graag). Zet er wat nacho’s bij, verse guacamole en salsasaus. Misschien nog wat quesadilla’s of maïskoekjes. En je hebt een heerlijke tafel vol Mexicaanse gerechten. Iedereen kan pakken wat hij wil. Daarbij serveer je uiteraard geheel in stijl Corona’s met limoen. Klinkt goed he? Ja ik ben al helemaal in de feeststemming met de December maand in aantocht. Zijn jullie al bezig met kerstmenu’s? Ik kan niet wachten…
Ingrediënten voor 4 personen
8 meergranen wraps
100 gr geraspte kaas
3 kipfilets
1 teentje knoflook
0,5 rode peper
1 ui
1 rode paprika
400 gr tomatenblokjes
1 klein blikje maïs
1 klein blikje kidneybonen
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
(Chili)peper en Zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn, fruit dit aan in de olijfolie. Je mag ook gerust een hele peper gebruiken als je van pittig houdt.
Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met wat chilipeper (niet te veel) en zout. Voeg de kip bij de uien en bak dit rondom bruin.
Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij de kip, bak het kort mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs en kidneybonen.
Voeg de specerijen toe en breng de saus verder op smaak met (chili)peper en zout. Wel eerst proeven of het nodig is om nog extra chilipeper toe te voegen.
Laat het mengsel even kort pruttelen.
Verdeel 1 tot 2 eetlepels van de vulling over een wrap. Strooi er wat geraspte kaas overheen en rol hem op. Leg de enchilada in een ingevette ovenschaal. Herhaal deze stap totdat alle enchilada’s gevuld zijn.
Verdeel nog een flinke lepel saus over de bovenkant van de wraps en garneer ze met wat geraspte kaas.
Schuif de enchilada’s met kip in de oven en bak ze in 15 minuten af. Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is.
Serveer de enchilada’s met wat tortilla chips, guacamole en zure room.

Bestel nu!
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Bekijk hier18 november 2015
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan