Enchilada’s met gehakt
Zin in een smaakvolle maaltijd die snel op tafel staat? Probeer dan deze enchilada’s met gehakt. Hartig gehakt, bonen, en kruiden worden opgerold in tortilla’s en bedekt met een heerlijke saus van tomaten, texmex-kruiden en ui. Het geheel wordt afgetopt met cheddar kaas en in de oven gebakken tot het bubbelt en goudbruin is. Serveer de enchilada’s met gehakt met een romige saus gemaakt van zure (plantaardige) room, limoensap en texmex-kruiden, en garneer met verse bosuien en koriander als finishing touch.
Enchilada's met gehakt liever vega? Kan ook!
Gehakt is het hoofdingrediënt, maar je kunt het net zo goed vervangen door vegetarisch gehakt voor een andere plantaardige optie. Je kunt ook meer bonen toevoegen, die zijn lekker voedzaam en helemaal veganistisch.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 tortilla's
- 500 gr gemengd gehakt (eventueel vega)
- 1 rode ui
- 2 bosuien
- 4 takjes koriander
- 2 limoenen
- 300 gr bonenmix
- 1 blik tomaten
- 150 ml passata
- 1 el tomatenpuree
- 200 gr geraspte cheddarkaas
- 125 ml zure room
- 2 el texmex-kruiden
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).
Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een ruime koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak al omscheppend net gaar en bruin, in circa 5 minuten. Roer 0,5 eetlepel texmex-kruiden en de tomatenpuree door het gehakt en bak 2-3 minuten mee.
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Voeg 90 milliliter passata en de bonenmix toe aan de gehaktsaus, schep om en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Vul de tortilla’s er mee, rol ze op en leg ze, in een ovenschaal.
Maak de saus voor over de enchilada’s. Maak de koekenpan schoon. Haal de schil van de rode ui en hak fijn. Verhit opnieuw een scheutje olie in de koekenpan en bak de ui op laag vuur 3-4 minuten lichtbruin. Voeg de tomaten uit blik en 60 milliliter passata toe, roer 1 eetlepel texmex-kruiden er door en kook in tot een dikke saus.
Schep de saus over de opgerolde tortilla’s en bestrooi royaal met geraspte cheddar. Zet in de oven en laat in 20 minuten de enchilada’s warm worden en de kaas smelten.
Meng ondertussen in een kommetje zure room met 0,5 eetlepel texmex-kruiden, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel water. Knijp de limoenen er boven uit en roer tot een gladde dunne saus. Snijd de bosuien in dunne ringen. Hak de koriander fijn. Haal de enchilada’s met gehakt uit de oven, bestrooi met de bosui en koriander en zigzag de saus erover.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in