Eitje in bladerdeeg met ham, avocado en asperges
Bij pasen hoort natuurlijk een eitje. En wanneer ik aan een eitje denk, dan hoort daar eigenlijk een lekkere achterham bij. Bij die ham moet gewoon kaas. En ach het is lente en een feestje, laten we er dan ook nog maar groene asperges bij doen. Nog een knapperig omhulsel van bladerdeeg en een romig gezond ingrediënt als avocado en je hebt een superlekker brunch gerechtje. Nog gemakkelijk om te maken ook dit eitje in bladerdeeg!
Voor dit recept heb ik een muffinvorm gebruikt. Dat is het makkelijkst. Wanneer je die niet hebt kun je dit recept ook maken door de bladerdeegvelletjes in een kommetje of eenpersoonschaaltje te vouwen. Het schaaltje moet natuurlijk wel in de oven kunnen. Eerst ontdooi je de bladerdeegvelletjes. Vet de vorm in en leg in elk muffingaatje een velletje. Het past niet helemaal, maar daardoor krijg je juist van die leuke opstaande randjes! Vul ze dan met kaas, ham, asperges en een plakje avocado. Het kan overigens in elke volgorde, zolang je maar eindigt met het eitje! Dan breek je boven elk bladerdeeg pakketje een ei. Bak ze in de oven mooi krokant. Het lekkerste zijn deze eitjes in bladerdeeg wanneer ze nog warm zijn.
Wanneer een recept af is, denk ik heel vaak dit zou ook nog lekker zijn. Ter inspiratie geef ik je daarom ook nog twee andere leuke en snelle varianten om te maken. Bijvoorbeeld met crème fraîche (1 eetlepel per bladerdeegvelletje is voldoende), gerookte zalm en wat verse dille. Of een vegetarische variant met spinazie, asperges, kaas en avocado. Wie weet bedenk je nu zelf nog een leukere of lekkerdere combinatie, het recept met de ham en asperges vind je hieronder.
Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes bladerdeeg
4 eieren
90 gr geraspte belegen kaas
8 groene aspergetips
1 avocado
2 takjes verse tijm
4 plakjes achterham
olie of boter om in te vetten
zout en peper naar smaak
Materiaal
muffinvorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) /180 graden (hetelucht).
Doe de aspergetips 2 minuten in een kom of pan met kokend heet water. Haal ze direct uit de pan. Op deze manier zijn ze straks mooi gaar, wanneer je van iets knapperiger houdt kun je de aspergetips ook gewoon rauw in de bladerdeeg pakketjes verwerken.
Vet een muffinvorm licht in met wat olie of boter. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg in elk gat een plakje. Duw een beetje naar beneden zodat alleen nog de puntjes van de bladerdeegplakjes omhoog staan. Prik met een vork gaatjes op de bodem.
Snijd de avocado in plakjes.
Leg in elk bladerdeeg bakje een plakje ham, een paar plakjes avocado, 2 aspergetips en een eetlepel geraspte kaas. Breek boven elke bakje een ei.
Zet de eierbakjes 25 minuten in de oven. Garneer met de verse tijm en bestrooi met wat zout en peper.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in