
Ei muffins
Heb je wel eens van ei muffins gehoord? Het leuke van eieren is dat je er zoveel mee kunt doen. Je kan eieren koken, bakken, pocheren, in de oven garen, maar wist je al dat je ook ei muffins kan maken? Dit recept voor eimuffins is heerlijk voor bij het ontbijt of als tussendoortje. Het is een gezond recept en het is glutenvrij. Want het zijn muffins zonder bakmeel.
Ei muffins maken
Je kan zelf de groente toevoegen die je lekker vindt, zoals paprika, tomaatjes of lente-uitjes. Of bak wat spekjes en voeg die toe aan de ei muffins. Je kunt de ei muffins zowel koud als warm eten. Perfect dus!



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 6 stuks
- 4 eieren
- 9 cherrytomaatjes
- 50 gr spinazie
- 50 gr geraspte kaas
- 1 el melk
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- Muffinvorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Vet de muffinvorm in met wat olijfolie. Je kan de muffins eventueel ook in cupcake papiertjes maken.
Hak de spinazie fijn en snijd de cherrytomaatjes door de helft. Verdeel de spinazie en de tomaatjes over de vormpjes.
Klop de eieren luchtig met een scheutje room en breng dit op smaak met peper en zout. Wees hier niet zuinig mee. Meng de helft van de geraspte kaas erdoorheen.
Verdeel het eimengsel over de muffinvorm, vul ieder vormpje voor ongeveer 3/4. Strooi er vervolgens de overige geraspte kaas over.
Bak de ei muffins in ongeveer 15 minuutjes af in de oven. De ei muffins worden eerst heel hoog, maar na het bakken zakken ze in. De smaak is er in ieder geval niet minder om.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan